E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Εννέα κρούσματα σε 48 ώρες

Οι συνδικαλιστές ζητούν την αύξηση των τεστ ανίχνευσης για τον SARS-CoV-2

Δημοσίευση 17/8/2020 | 14:01

Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Εννέα κρούσματα σε 48 ώρες

Μπορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διαθέτουν στους αστυνομικούς όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (μάσκες – γάντια – αντισηπτικά) και καθημερινά να φθάνουν επικαιροποιημένες διαταγές για το πρωτόκολλο ενεργειών στους ελέγχους για παραβάσεις που αφορούν στον Covid-19 αλλά και σε άλλα περιστατικά, ωστόσο κρούσματα ενστόλων που κόλλησαν τον κορωνοϊό διαπιστώνονται καθημερινά.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότερα από 20 κρούσματα διαπιστώθηκαν σε όλη τη χώρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. Μέσα σε 48 ώρες, διαπιστώθηκες ότι 9 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, με τους συνδικαλιστές να ζητούν την αύξηση των τεστ ανίχνευσης για τον SARS-CoV-2.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης αστυνομικός, επιβεβαιώθηκε πως νοσεί από Covid-19. Μια υπηρεσία, η οποία στεγάζεται στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, δίπλα από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Β. Ελλάδος, σε ένα σχετικά μικρό κτίριο, που λειτουργούν βέβαια μόνο υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, με δεκάδες υπηρετούντες αστυνομικούς.

Επίσης, άλλος ένας αστυνομικός από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ένας συνάδελφος του από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, που όμως έλλειπε σε θερινή άδεια και δεν ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία του, ένας ένστολος από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας, το οποίο συνεργάζεται και με το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας και με το Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων, όπου μεταβαίνουν καθημερινά πολλοί πολίτες εκτός των αστυνομικών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμη δύο αστυνομικοί από διμοιρίες των ΥΑΤ που εδρεύουν στην οδό Κατσιμίδη και εκτελούσαν κανονικά βάρδιες με άλλους συνάδελφους τους με αποτέλεσμα όπως λένε συνδικαλιστές, να έχουν «παροπλιστεί» σχεδόν 3 διμοιρίες επειδή έκαναν τα τεστ οι υπόλοιποι.

Μια γυναίκα αξιωματικός από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται σε κτήριο όπου στεγάζονται και οι ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης, άλλος ένας αστυνομικός από υπηρεσία Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει άδεια ανατροφής τέκνου και δεν σχετίζεται με υπηρεσία, ενώ βρέθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και ένας ακόμα αστυνομικός θετικός στον κορωνοιό.

Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή, στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, που υπηρετούν εκεί με οργανική θέση συνολικά πάνω από 1.500 αστυνομικοί να γίνεται υποχρεωτικά θερμομέτρηση σε αστυνομικούς και σε πολίτες που εισέρχονται στο κτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό