E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστροφή με τεστ κορωνοϊού για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Οι έλεγχοι θα γίνονται στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Δημοσίευση 14/8/2020 | 10:09

Επιστροφή με τεστ κορωνοϊού για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Η εντολή για άμεσο επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο, δόθηκε ήδη από τον Περιφερειάρχη Αττικής! Οι έλεγχοι θα γίνονται στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σε ταξιδιώτες που μπαίνουν στην Περιφέρεια επιστρέφοντας από τις διακοπές τους στα νησιά.

«Θα περιφρουρήσουμε την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας στις πύλες εισόδου της Περιφέρειας για τον περιορισμό του φαινομένου της διασποράς των μολύνσεων από τους επιστρέφοντες από τις διακοπές» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για μια ειδική δράση που θα κάνει η Περιφέρεια Αττικής στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας την Κυριακή 16 Αυγούστου με στόχο την ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από τις διακοπές ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα, και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαίος.

Πατούλης: Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις και υπό την εποπτεία του συντονιστικού οργάνου που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία και του ΙΣΑ, έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!