E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Για την τουρκική προκλητικότητα

Δημοσίευση 11/8/2020 | 12:51

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετ α τετ Δένδια Πάιατ

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο κ. Δένδιας ανέβασε tweet με φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη. Και οι δύο, ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας, φορούσαν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Η συνάντηση Δένδια-Πάιατ πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, «Oruc Reis», εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το «Oruc Reis», το οποίο συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει ρίξει καλώδια, αλλά δεν διεξάγει ακόμα έρευνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε για το ίδιο θέμα νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στο ίδιο τηλεφώνημα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βέλγο πολιτικό για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες