E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Δημοσίευση 10/8/2020 | 16:56

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Έπειτα από την ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια, με τραγικό απολογισμό επτά νεκρούς ανθρώπους, εναν αγνοούμενο και ανυπολόγιστες καταστροφές, ο καιρός τις επόμενες τρεις ημέρες παρουσιάζει βελτίωση.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ
-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το απόγευμα στην Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στην Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 26, στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 21 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά το Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 33, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.
kairos_simera

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 20 έως 34 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία και από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος ο καιρός και την Τρίτη, επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός και την Τρίτη. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών