E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς η Ελλάδα «χάλασε» την εικόνα της ως χαμηλού κινδύνου

Έρευνα δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε στην κατάταξη με τις χώρες που αντιμετώπισαν καλά την πανδημία

Δημοσίευση 3/8/2020 | 11:50

Πώς η Ελλάδα «χάλασε» την εικόνα της ως χαμηλού κινδύνου
Pexels

Ανοιχτή πληγή για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Τόσο η Ελλάδα όσο και οι ξένες χώρες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κοροναϊού στην Αθήνα εκφράζονται φόβοι ότι η ταξιδιωτική κίνηση θα παραμείνει «ασθενική».

Το θέμα της πανδημίας είχε αναλυθεί από την ομάδα του Εργαστηρίου Financial Engineering του Πολυτεχνείου Κρήτης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Πραγματοποιήθηκαν πέντε διαδοχικές αναλύσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα (ανά δεκαπενθήμερο) με την τελευταία στις 15 Ιουνίου 2020.

Στην παρούσα ανάλυση χρησιμοποιείται η ίδια μεθοδολογική προσέγγιση με διαφορετικό προβληματισμό. Ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση ο παράγοντας του καλοκαιριού που έχει ως συνέπεια τη χαλάρωση του πληθυσμού και το φαινόμενο των διακοπών για τους κατοίκους του βόρειου ημισφαιρίου.

Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Πρόκειται κυρίως για Ευρωπαϊκές χώρες με την προσθήκη χωρών από Βόρεια Αμερική (Η.Π.Α., Καναδάς) και Ανατολική Ασία (Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα).

Οι κατατάξεις των τριών πολυκριτήριων μεθόδων έχουν συνάφεια σε ποσοστό 70% και άνω. Οι εξαιρέσεις είναι οι δύο χώρες της Αν. Ασίας Σιγκαπούρη και Ν. Κορέα. Από τις Ευρωπαϊκές αποκλίσεις παρουσιάζουν η Σλοβενία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη για την ημερομηνία 13/7/2020.

Η επίδραση των διακοπών χάλασε την καλή εικόνα της χώρας μας, η οποία πλέον βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα της κατάταξης. Οι κύριες αιτίες είναι η χαλάρωση του πληθυσμού λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης και η έναρξη της τουριστικής περιόδου, γεγονός που ήταν αναμενόμενο να επέλθει. Αξιοσημείωτο είναι και η πολύ καλή επίδοση της Κύπρου και στις τρεις περιόδους αξιολόγησης. ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο βρίσκονται στις πέντε τελευταίες θέσεις της κατάταξης όπως και στις πέντε προηγούμενες αναλύσεις μας.

Αξιόλογη βελτίωση από τις μεγάλες χώρες πραγματοποίησε η Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Κόσμος 22.11.2025
Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν