E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Στην ιδιωτική Κλινική εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό - Οι 13 πέθαναν

Δημοσίευση 31/7/2020 | 18:12

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό άσκησε ο Εισαγγελέας σε στελέχη και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι».   

Συγκεκριμένα, μέλη της Διοίκησης και γιατροί της Κλινικής «Ταξιάρχαι» βρίσκονται υπόλογοι για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που επισύρει ακόμη και ποινή ισοβίων,  για την υπόθεση μετάδοσης κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.   

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.  

Στην ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 13 οδήγησαν στον θάνατο των φορέων.   

Ο κ. Αντωναράκος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του νοσοκομείου, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, στο πλαίσιο της οποίας εξέτασε περισσότερους από 25 μάρτυρες, συγκέντρωσε στοιχεία από τα αρχεία της κλινικής , από τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και από τα πορίσματα που συνέταξαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.   

Πριν ένα μήνα, ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.   

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.   

Η επίσημη θέση της κλινικής ήταν ότι υπεύθυνος για την διασπορά του ιού ήταν εξωτερικός ασθενής που πήγε προσβεβλημένος ήδη με τον ιό, για αιμοκάθαρση. Η κλινική έχει υποστηρίξει πως όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη συνέχεια, αφορούσαν περιπτώσεις που σχετίζονταν μόνο με το τμήμα τεχνητού νεφρού και κανέναν άλλον χώρο της κλινικής.   

Οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα