E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που έχει γεμάτα γήπεδα εδώ και έναν μήνα

Κράτησε αυστηρή καραντίνα για ένα μήνα από τα τέλη Μαρτίου και ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στις 28 Μαΐου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 29/7/2020 | 00:40

Η χώρα που έχει γεμάτα γήπεδα εδώ και έναν μήνα
@indianexpress.com

Κράτησε αυστηρή καραντίνα για ένα μήνα από τα τέλη Μαρτίου. Ο τελευταίος θάνατος στη χώρα καταγράφηκε στις 28 Μαΐου.

Έτσι κυβέρνηση και ειδικοί συμφώνησαν να ξεκινήσει η σεζόν του εθνικού σπορ της Νέας Ζηλανδίας και μάλιστα με κόσμο. Το πρώτο ματς ράγκμπι έγινε στα μέσα Ιουνίου και είχε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, περισσότεροι από 40.000 βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μεταξύ των Auckland Blues και Wellington Hurricanes για την Super Rugby Aotearoa.

Η Νέα Ζηλανδία φαίνεται να μην μπορεί να ζήσει χωρίς ράγκμπι. Κατέχει άλλωστε το ρεκόρ, μαζί με τη Νότια Αφρική, σε κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εικόνες από τα βίντεο που ανεβαίνουν στο ίντερνετ, μας δείχνουν ότι οι Νεοζηλανδοί συρρέουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους σπορ.

Όταν πάρθηκε η απόφαση, η Νέα Ζηλανδία δεν είχε πλέον κανένα ενεργό κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 1.504 και οι νεκροί τους 22. Έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας με τα στάδια γεμάτα. Οι νεκροί δεν αυξήθηκαν, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει μόλις τα 1.557, με τα περισσότερα κρούσματα σε μια μέρα να παρατηρούνται στις 28 Ιουνίου, όταν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε 4 νέα. Τις υπόλοιπες ημέρες κυμαίνονται από 0 έως 3.

Η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έκανε καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μπόρεσε να ανοίξει τα γήπεδα της γι’ αυτόν τον λόγο. Στον υπόλοιπο κόσμο, πολλές αθλητικές δραστηριότητες επανήλθαν, αλλά οι περισσότερες χωρίς κόσμο. Κάποιες πάλι που τόλμησαν να αφήσουν τον κόσμο να εισέλθει στα γήπεδα, εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες κοινωνικές αποστασιοποίησης, αφήνοντας μόνο ένα ποσοστό του γηπέδου ανοικτό στο κοινό. Στη Νέα Ζηλανδία από την άλλη, τα γήπεδα είναι γεμάτα εδώ κι έναν μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορία του «χρονoταξιδιώτη» που φέρεται να κέρδισε 350 εκατ. δολάρια σε δύο εβδομάδες

Stories 25.02.2026
Ο άνθρωπος που ήρθε από το 2250 για να παίξει στο χρηματιστήριο – Μύθος, απάτη ή το πιο επιτυχημένο hoax;

Η ερωμένη που «έκαψε» τον «Ελ Μέντσο»

Stories 25.02.2026
Το κρυφό ραντεβού στα βουνά και το τέλος του ισχυρότερου βαρόνου

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Περιβάλλον Χτες
Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories Χτες
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Stories Χτες
Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Stories Χτες
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Πρόσωπα Χτες
Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.