E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:48

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Όπως ανακοινώθηκε η Boom Supersonic έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων τέτοιων, υπερσύχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάντων.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic. «Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. «Οι εμπειρίες μας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζουν για όλους την ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική επαφή» υποστηρίζει ο Σκολ, καθώς η ανακοίνωση για το υπερηχητικό αεροσκάφος συμπίπτει με μια τεράστια κρίση παγκοσμίως για τον τομέα των αερομεταφορών.

«Τα ταχύτερα ταξίδια μας επιτρέπουν να βιώνουμε εμπειρίες ανθρώπων, πολιτισμών και περιοχών. Με το XB-1 δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την υπερηχητική πτήση» σημειώνει επίσης ο Σκολ.

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πότε υπολογίζονται οι πρώτες πτήσεις με υπερηχητικό αεροπλάνο

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο αεροσκάφος χωρητικότητας 55 με 75 επιβατών θα ξεκινήσεις τις επιβατικές πτήσεις το 2030. Βασικό στόχος των πτήσεων αυτών θα είναι περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις που θα επωφεληθούν της ταχύτητας του αεροσκάφους που αγγίζει ταχύτητα Μαχ-2,2 – όπως η διασύνδεση Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση αυτή θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Τα σκάφη υπολογίζεται πως θα πετούν πάνω από την ταχύτητα του ήχου, όταν θα βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου να μην υπάρχει ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αμερικανική εταιρία δεν είναι η μόνη που θέλει να επαναφέρει τα υπερηχητικά αεροσκάφη στην πολιτική αεροπορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Οι 5 σταθμοί της Γραμμής 3 που θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πέντε σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικαστάστασης σιδηροτροχιών.

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

Κόσμος Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες