E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:48

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Όπως ανακοινώθηκε η Boom Supersonic έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων τέτοιων, υπερσύχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάντων.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic. «Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. «Οι εμπειρίες μας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζουν για όλους την ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική επαφή» υποστηρίζει ο Σκολ, καθώς η ανακοίνωση για το υπερηχητικό αεροσκάφος συμπίπτει με μια τεράστια κρίση παγκοσμίως για τον τομέα των αερομεταφορών.

«Τα ταχύτερα ταξίδια μας επιτρέπουν να βιώνουμε εμπειρίες ανθρώπων, πολιτισμών και περιοχών. Με το XB-1 δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την υπερηχητική πτήση» σημειώνει επίσης ο Σκολ.

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πότε υπολογίζονται οι πρώτες πτήσεις με υπερηχητικό αεροπλάνο

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο αεροσκάφος χωρητικότητας 55 με 75 επιβατών θα ξεκινήσεις τις επιβατικές πτήσεις το 2030. Βασικό στόχος των πτήσεων αυτών θα είναι περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις που θα επωφεληθούν της ταχύτητας του αεροσκάφους που αγγίζει ταχύτητα Μαχ-2,2 – όπως η διασύνδεση Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση αυτή θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Τα σκάφη υπολογίζεται πως θα πετούν πάνω από την ταχύτητα του ήχου, όταν θα βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου να μην υπάρχει ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αμερικανική εταιρία δεν είναι η μόνη που θέλει να επαναφέρει τα υπερηχητικά αεροσκάφη στην πολιτική αεροπορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα

Κόσμος 19.03.2026
Τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν