E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:48

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Όπως ανακοινώθηκε η Boom Supersonic έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων τέτοιων, υπερσύχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάντων.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic. «Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. «Οι εμπειρίες μας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζουν για όλους την ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική επαφή» υποστηρίζει ο Σκολ, καθώς η ανακοίνωση για το υπερηχητικό αεροσκάφος συμπίπτει με μια τεράστια κρίση παγκοσμίως για τον τομέα των αερομεταφορών.

«Τα ταχύτερα ταξίδια μας επιτρέπουν να βιώνουμε εμπειρίες ανθρώπων, πολιτισμών και περιοχών. Με το XB-1 δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την υπερηχητική πτήση» σημειώνει επίσης ο Σκολ.

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πότε υπολογίζονται οι πρώτες πτήσεις με υπερηχητικό αεροπλάνο

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο αεροσκάφος χωρητικότητας 55 με 75 επιβατών θα ξεκινήσεις τις επιβατικές πτήσεις το 2030. Βασικό στόχος των πτήσεων αυτών θα είναι περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις που θα επωφεληθούν της ταχύτητας του αεροσκάφους που αγγίζει ταχύτητα Μαχ-2,2 – όπως η διασύνδεση Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση αυτή θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Τα σκάφη υπολογίζεται πως θα πετούν πάνω από την ταχύτητα του ήχου, όταν θα βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου να μην υπάρχει ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αμερικανική εταιρία δεν είναι η μόνη που θέλει να επαναφέρει τα υπερηχητικά αεροσκάφη στην πολιτική αεροπορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Έκθεση αποκαλύπτει το πιθανό κίνητρο του δράστη της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ύποπτος επέκρινε τις ενέργειες των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν σε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χανταϊός: Έφτασαν στα Κανάρια οι πρώτοι ασθενείς από το Πράσινο Ακρωτήρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αεροασθενοφόρο, η άφιξη του οποίου στο αρχιπέλαγος αυτό δεν είχε γνωστοποιηθεί προηγουμένως, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στα νότια της πόλης Λας Πάλμας γύρω στις 18.30

Θεσσαλονίκη ‑ Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ενιαίο μέτωπο για το θέμα Ryanair και Fraport

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο» ζήτησαν Στ. Αγγελούδης και Κ. Γκιουλέκας

Reuters: Το Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για κλιμάκωση με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ

Σκοτεινό το παρελθόν με τις«εξαφανίσεις» επιστημόνων ‑ Από τη δεκαετία 1940 μυστηριώδεις αυτοκτονίες

Ελλάδα Χτες
Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι εκατοντάδες τέτοιοι θάνατοι συνέβησαν όταν αναφέρθηκαν αρχικά θεάσεις UFO, και ότι παρουσιάστηκαν ως ατυχήματα ή αυτοκτονίες

Εφιαλτική συνάντηση για 8χρονο ‑ Λυσσασμένος κάστορας του όρμησε και τον δάγκωσε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ζώο είχε κάνει και άλλες επιθέσεις, πριν βρεθεί θετικό στη λύσσα - Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει συναντήσει τον κάστορα να επικοινωνήσει μαζί τους

Χανταϊός: Πώς ζουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου – Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μάσκες, τήρηση των αποστάσεων και απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρός άνδρας έπειτα από ανατροπή μπετονιέρας

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παραλιακό κρηπίδωμα στο Ηραίο, όταν το όχημα ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες