E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:48

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Όπως ανακοινώθηκε η Boom Supersonic έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων τέτοιων, υπερσύχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάντων.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic. «Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. «Οι εμπειρίες μας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζουν για όλους την ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική επαφή» υποστηρίζει ο Σκολ, καθώς η ανακοίνωση για το υπερηχητικό αεροσκάφος συμπίπτει με μια τεράστια κρίση παγκοσμίως για τον τομέα των αερομεταφορών.

«Τα ταχύτερα ταξίδια μας επιτρέπουν να βιώνουμε εμπειρίες ανθρώπων, πολιτισμών και περιοχών. Με το XB-1 δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την υπερηχητική πτήση» σημειώνει επίσης ο Σκολ.

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πότε υπολογίζονται οι πρώτες πτήσεις με υπερηχητικό αεροπλάνο

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο αεροσκάφος χωρητικότητας 55 με 75 επιβατών θα ξεκινήσεις τις επιβατικές πτήσεις το 2030. Βασικό στόχος των πτήσεων αυτών θα είναι περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις που θα επωφεληθούν της ταχύτητας του αεροσκάφους που αγγίζει ταχύτητα Μαχ-2,2 – όπως η διασύνδεση Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση αυτή θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Τα σκάφη υπολογίζεται πως θα πετούν πάνω από την ταχύτητα του ήχου, όταν θα βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου να μην υπάρχει ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αμερικανική εταιρία δεν είναι η μόνη που θέλει να επαναφέρει τα υπερηχητικά αεροσκάφη στην πολιτική αεροπορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές