E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:48

Yπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο ‑ Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

50 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Όπως ανακοινώθηκε η Boom Supersonic έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων τέτοιων, υπερσύχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάντων.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic. «Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. «Οι εμπειρίες μας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζουν για όλους την ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική επαφή» υποστηρίζει ο Σκολ, καθώς η ανακοίνωση για το υπερηχητικό αεροσκάφος συμπίπτει με μια τεράστια κρίση παγκοσμίως για τον τομέα των αερομεταφορών.

«Τα ταχύτερα ταξίδια μας επιτρέπουν να βιώνουμε εμπειρίες ανθρώπων, πολιτισμών και περιοχών. Με το XB-1 δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την υπερηχητική πτήση» σημειώνει επίσης ο Σκολ.

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πότε υπολογίζονται οι πρώτες πτήσεις με υπερηχητικό αεροπλάνο

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο αεροσκάφος χωρητικότητας 55 με 75 επιβατών θα ξεκινήσεις τις επιβατικές πτήσεις το 2030. Βασικό στόχος των πτήσεων αυτών θα είναι περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις που θα επωφεληθούν της ταχύτητας του αεροσκάφους που αγγίζει ταχύτητα Μαχ-2,2 – όπως η διασύνδεση Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση αυτή θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Τα σκάφη υπολογίζεται πως θα πετούν πάνω από την ταχύτητα του ήχου, όταν θα βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου να μην υπάρχει ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αμερικανική εταιρία δεν είναι η μόνη που θέλει να επαναφέρει τα υπερηχητικά αεροσκάφη στην πολιτική αεροπορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα Χτες
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος Χτες
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος Χτες
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα Χτες
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ