E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βικτώρια Καρύδα: «Ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά»

Το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Μακρής πριν πεθάνει και οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων που την εξόργισαν

Δημοσίευση 9/7/2020 | 12:18

Βικτώρια Καρύδα: «Ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά»

Με την κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα.

Η Βικτώρια Καρύδα, χήρα του θύματος, στην έναρξη της διαδικασίας και βλέποντας τους δύο κατηγορούμενους να γελάνε συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα ξέσπασε, λέγοντας «ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά».

Στη συνέχεια και οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια, Βουλγαρικής καταγωγής, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή και πως είναι «αθώοι».

Μετά την τοποθέτηση τους επί της κατηγορίας, άρχισε η εξέταση των μαρτύρων, με πρώτη μάρτυρα τη Βικτώρια Καρύδα.

Η σύζυγος του θύματος, με λυγμούς, άρχισε να καταθέτει στο Δικαστήριο, λέγοντας πως με τον επιχειρηματία «ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δυο παιδάκια. Στην Αυστραλία είχε μάνδρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε την δεύτερη επιχείριση του».

Στο εάν ο Γιάννης Μακρής ένιωθε κάποιο φόβο η σύζυγος του ήταν κατηγορηματική. «Κυκλοφορούσαμε με μια βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο» ανέφερε η μάρτυρας.

Έτσι έμαθε την δολοφονία

Στη συνέχεια περιέγραψε πως πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός.

«Ήμουν σε μια επίδειξη μόδας στις 31 Οκτωβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο. Την ημέρα εκείνη με ενημέρωσε ο κολλητός μου φίλος. Ήρθε στα καμαρίνια και μου είπε ότι κάτι έγινε, αλλά δεν μου είπε ακριβώς» είπε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας με λυγμούς «είδα το βίντεο δυστυχώς, μπορώ να αναγνωρίσω από το βίντεο τον πρώτο κατηγορούμενο».

Η κυρία Καρύδα είπε μάλιστα στην κατάθεση της για τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος φέρεται να είναι και ο εκτελεστής του επιχειρηματία πως ένας φίλος του συζύγου της τον είχε εντοπίσει εκείνη την ημέρα, ενώ φέρεται να της αποκάλυψε ότι και το ίδιο το θύμα τον είχε παρατηρήσει να υπάρχει τις τελευταίες μέρες πάντα κάπου κοντά του.

«Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας»

Στις επίμονες ερωτήσεις τις έδρας σχετικά με το πως αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο από ένα σκοτεινό βίντεο, η μάρτυρας απάντησε: «Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Βλέπω πράγματα που άλλοι δεν παρατηρούν. Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο».

Με δυσκολία περιέγραψε στη συνέχεια όσα είδε στο βίντεο από την κάμερα του σπιτιού τους, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της. «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Η μάρτυρας είπε στους δικαστές ότι είδε πολύ προσεκτικά τις καταγραφές των καμερών και διαπίστωσε ότι κάθε αμάξι που φέρονται να νοίκιασαν τα δυο αδέρφια, είχε περάσει έξω από το σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Ελλάδα 06.01.2026
Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Κόσμος 06.01.2026
Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Κόσμος 06.01.2026
Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Πολιτική 06.01.2026
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα τρακτέρ ‑ Στο τραπέζι επικαιροποιημένος αστυνομικός σχεδιασμός

Ελλάδα 06.01.2026
Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστεί το θετικό πακέτο παρεμβάσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Ελλάδα Χτες
Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έτοιμος να «πάρει τα όπλα» μετά τις απειλές Τραμπ

Κόσμος Χτες
O Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον κολομβιανό πρόεδρο «άρρωστο άνθρωπο», κατηγορώντας τον ότι «φτιάχνει κοκαΐνη και την πουλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Μαδούρο: «Είμαι αθώος» – Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα Χτες
Αθώοι δήλωσαν ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Την Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη στη Ριτσώνα

Ελλάδα Χτες
Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του με δωρεά σε οργανισμούς

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Επόμενη σειρά αγώνων με την Ελβετία την Τετάρτη για μια θέση στα ημιτελικά