E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουβλάκια, σeξ και άφθονο αλκοόλ στις φυλακές Κορυδαλλού

Εγγραφα απο καταγραφές της ΕΥΠ δείχνουν ότι οι φυλακές δεν ήταν απλώς ξέφραγο αμπέλι, αλλά έστηναν πάρτι με πόpνες και τσίπουρα

Δημοσίευση 9/7/2020 | 10:04

Σουβλάκια, σeξ και άφθονο αλκοόλ στις φυλακές Κορυδαλλού

Σουβλάκια, σeξ και τσίπουρο μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού ήταν η κατάσταση που επικρατούσε το 2016 στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτεται από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στο επίκεντρο της μετατροπής των φυλακών Κορυδαλλού σε hookers club με εκδιδόμενες αλλοδαπές, σουβλάκια με γύρο, παϊδάκια, τσίπουρα και άλλο αλκοόλ ήταν ο δολοφονημένος Δημήτρης Μάλαμας, επιχειρηματίας που επισήμως ασχολούνταν με επιχειρήσεις και εμπόριο καφέ αλλά στην πράξη διευθετούσε ακόμη και διαμάχες μεταξύ ιδιοκτητών οίκων ανοχής και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που στα τηλεφωνήματα που υπέκλεψε η ΕΥΠ αναφερόταν με την κωδική ονομασία «ο Αντώνης ο Άραβας».

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος -κατονομάζεται με το επώνυμό του στο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από 9 Δεκεμβρίου 2016- επέτρεπε στον δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα να επισκέπτεται τις φυλακές όποτε ήθελε.

«Ο Μάλαμας» αναφερόταν στο διαβιβαστικό της ΕΥΠ «επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές με πολύ μεγάλη άνεση, διατηρεί επαφές με τον Α... όπου του επιτρέπει κάθε είδους διασκέδαση με τους ποινικούς. Στο παρελθόν έχουν προκύψει αναφορές τους σε γυναίκες που έβαλαν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ένα από τα χειρόγραφα απομαγνητοφωνημένα κείμενα της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία για το κύκλωμα που καταγγέλλεται ότι προσέφερε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και όπου εκτός του Μάλαμα συμμετείχαν ο επίσης δολοφονημένος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Σπύρος Παπαχρήστος (πρόκειται για τον κουμπάρο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου), αξιωματικοί της αστυνομίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα μεταφέρει συνομιλία του Μάλαμα με αλλοδαπή εκδιδόμενη.

«Ο Μάλαμας βρίσκεται με παρέα όπου πίνουν όλοι μαζί (είναι μεθυσμένοι). Καλεί την αλλοδαπή με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά και της λέει να πάει να τον συναντήσει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού δίνοντάς της παραγγελία να του πάει φαγητό (γύρους - σουβλάκια) επίσης της λέει να πάρει ταξί και μόλις φτάσει θα βγει αυτός έξω για να την βάλει μέσα. Η αλλοδαπή καταφτάνει στο ψυχιατρείο των φυλακών στις 22:00» αναφέρεται στο σημείωμα που συντάχθηκε από την ΕΥΠ.

Σε άλλη καταγραφή των «αυτιάδων» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ο Δημήτρης Μάλαμας βρίσκεται μεθυσμένος στο ψυχιατρείο των φυλακών και τηλεφωνεί σε φίλο του (σσ. επισημαίνεται ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας ΔΕΝ ήταν έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα ή στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού).

«Έλα» απαντά ο φίλος του επιχειρηματία.
«Μπουρδέλο το κάναμε» απαντά ο Μάλαμας.
«Πίνετε ουισκάκι;» ρωτά γελώντας ο καλούμενος.
«Ναι, ναι» αποκρίνεται ο Μάλαμας.
«Τον κουμπάρο τον φώναξες;» αναρωτιέται ο συνομιλητής του Μάλαμα, λες και το γλέντι γίνεται σε κάποιο στέκι και ο κάθε συμμετέχων μπορεί να προσκαλέσει τους φίλους του. Στο σημείο εκείνο η συνομιλία διακόπηκε επειδή κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πάρτι μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ήρθαν στο τσακίρ κέφι και άρχισαν να σιγοτραγουδούν...

Τα σουβλάκια τα μετέφερε στο ψυχιατρείο εκδιδόμενη αλλοδαπή, σύμφωνα με την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Στο ερώτημα πώς πέρασαν μέσα στο ίδρυμα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού τα τσίπουρα, η απάντηση δίνεται από άλλη καταγραφή από 2/3/2016 όπου ο Βασίλης και ο Χρήστος «από φυλακές» επικοινωνούν με τον Μάλαμα.

Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας εμφανίζεται σχεδόν σαν να παρέχει υπηρεσίες catering με delivery στους υποτίθεται... απομονωμένους έγκλειστους του ψυχιατρείου. Για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, βασική προϋπόθεση είναι τα γεύματα να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό ζητούν από τον Μάλαμα ώρα 13:00 με 14:00 το μεσημέρι να τους στείλει σουβλάκια και παϊδάκια αλλά και ένα μπουκάλι τσίπουρο. «Θα παραδοθούν στο όνομα του Χρήστου και όχι στον Άραβα όπως αρχικά νόμισε ο Μάλαμας» αναφέρεται στο σημείωμα της ΕΥΠ.

Δυστυχώς τα γλέντια με αγνώστου προέλευσης ποτά έχουν και επιπτώσεις (σσ. μην πάει το μυαλό σας στο κακό, δεν εννοούμε με την Δικαιοσύνη). Σε άλλη συνομιλία που έχει καταγραφεί από την ΕΥΠ, ο Μάλαμας βρίσκεται σε κατάσταση hangover και εξομολογείται στον φίλο του ότι «σήμερα συνήλθα από προχθές».

Αφού αποκαλεί τον σωφρονιστικό υπάλληλο με το παρατσούκλι «Άραβας», «γαμώ τα παιδιά» και «κύριο», ο Μάλαμας συμπληρώνει για τον δεσμοφύλακα που είχε υψηλή θέση ευθύνης στο ψυχιατρείο των φυλακών: «Είναι άνθρωπος ρε μ@λάκα. Αυτός ο άνθρωπος με βοήθησε».

Δεν ήταν η μοναδική φορά που είχε ενεργοποιηθεί το catering μέσω delivery για τους φίλους του Μάλαμα στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Σε άλλη καταγραφή συνομιλίας από 23/4/2016 ο Μάλαμας συνομιλεί με τον F τον οποίο έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού να πάει φαγητά και να τα παραδώσει στον Αντώνη τον Άραβα.

Τι συνέβη και αν διερευνήθηκε ποτέ το περιεχόμενο των συνομιλιών του δολοφονημένου Δημήτρη Μάλαμα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εκδιδόμενες που μετέφεραν φαγητά και παρέδιδαν πριβέ υπηρεσίες μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού είναι άγνωστο.

Από 9 Δεκεμβρίου του 2016 όμως, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς το σχετικό έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Υπηρεσίων ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «προς διακρίβωση ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων». Γιατί δεν προχώρησε η έρευνα, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική