E-Daily

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να επιλέξεις το καλό καρπούζι

Από αυτά φαίνεται το νόστιμο και γλυκό καρπούζι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 8/7/2020 | 16:21

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στη μνήμη και στις γεύσεις μας με πολλά φρούτα, όμως ένα μπορεί να θεωρηθεί ο κυρίαρχος αυτής της υπέροχης εποχής. Το καρπούζι που μας αρέσει να είναι δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα.

Αρκετές φορές όμως, δεν έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από την αγορά μας και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα σας δώσουμε τα 5 μυστικά ή σημάδια αν προτιμάτε, ότι το καρπούζι που έχουμε στα χέρια μας είναι ώριμο και γλυκό.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.


Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι νέοι στην Ελλάδα δεν σκέφτονται να κάνουν οικογένεια;

Μπες στο Πλάνο Χτες
Τι ζητούν για να μείνουν στην χώρα

Γιατί διαλύθηκαν οι VIPS; Ο Κώστας Χρύσης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο μιας τρελής πορείας

Rec Mode 16.11.2025
Από τη σιωπή 20 χρόνων στη σκηνή ξανά – η απίθανη comeback ιστορία του Κώστα Χρύση

Αλκοόλ και ανήλικοι: Τι ποσότητες καταναλώνουν και από ποια ηλικία αρχίζουν να πίνουν

Μπες στο Πλάνο 11.11.2025
Από τι ηλικία αρχίζουν και πίνουν οι νέοι;

Ο Γιώργος Ζυγούρης μιλά για τις Σέρρες, τη συμπερίληψη και το να μένεις ο εαυτός σου

Διλήμματα 07.11.2025
Ο πρωταγωνιστής των Σερρών απάντησε στα E-Daily Διλήμματά μας

Αξέχαστες σκηνές ελληνικών ταινιών για την 28η Οκτωβρίου

TOP of POP 28.10.2025
Aπό την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Κώστα Πρέκα

Μπέσσυ Αργυράκη, θες να σε θυμούνται για τη φωνή σου ή την αλέγκρα φύση σου;

Διλήμματα 18.10.2025
Και απαντά φυσικά και στα Ε-Daily Διλήμματά μας

Η μεγάλη παγίδα με τα ασανσέρ: Πιστοποίηση ανελκυστήρα και τι κρύβεται πίσω από το χαρτί που κανείς δεν κοιτάει


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 15.10.2025
Ρωτήσαμε έναν υπεύθυνο διαχείρισης κτιρίων για να καταλάβουμε πώς γίνεται η πιστοποίηση των ανελκυστήρων και τι πραγματικά σημαίνει για την ασφάλεια μιας πολυκατοικίας.

H Nάνσυ Παραδεισανού έχει βρεθεί σε όλα τα τηλεοπτικά στούντιο. Μας λέει την ιστορία της.

Rec Mode 13.10.2025
Μιλήσαμε με τη δημοσιογράφο που έχει περάσει από όλα τα μεγάλα `κεφάλια` της τηλεόρασης

Ρωτήσαμε τον Ορέστη Τζιόβα το απόλυτο cringe δίλημμα (και δεν κόλωσε)

Διλήμματα 05.10.2025
Ο αγαπημένος ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα!

Ενοίκια‑φωτιά: Ποια είναι η λύση;

Μπες στο Πλάνο 04.10.2025
Μπορεί ο Έλληνας να ζήσει με συγκάτοικο; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Η ελληνική αγορά ακινήτων: Από την κατάρρευση στην εκρηκτική ζήτηση


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 26.09.2025
Μιλήσαμε με μεσίτη για να μάθουμε γιατί οι τιμές στα ακίνητα δεν πέφτουν, τι κάνει μια περιοχή ακριβή και πολλά άλλα