E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Δημοσίευση 8/7/2020 | 10:22

Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς

Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού και οι μικρές τοπικές εξάρσεις ανά την επικράτεια χαρακτηρίζουν και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, του μήνα που πραγματοποιήθηκε και το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, μετά την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που είχε σχηματιστεί το προηγούμενο δίμηνο.

Η σταθερή ροή νέων κρουσμάτων που διαπιστώνεται και στα εισαγόμενα περιστατικά αλλά και στις επιδημικές εστίες κρατούν σε εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές. Χθες καταγράφηκαν 17 εισαγόμενα κρούσματα, και συνολικά από την αρχή του μήνα έχουν αναφερθεί 103. Επίσης, μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανακοινώνεται τον τρέχοντα μήνα σε ημερήσια βάση στην Ξάνθη, και με μικρότερη συχνότητα στην Καστοριά, στη Λάρισα, και μεμονωμένα κρούσματα σε άλλες περιφερειακές ενότητες όπως η Αττική, η Καρδίτσα, η Κοζάνη κα.

Αυτό που παρακολουθούν επίσης με μεγάλη προσοχή είναι οι εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία, τόσο στις κλινικές όσο και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς αποτυπώνουν τη σοβαρή εικόνα της νόσου και την επιβάρυνση εκείνων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα χθεσινά στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφοράς δείχνουν μια μικρή αύξηση στις νοσηλείες σε Μονάδες σε σύγκριση με το τέλος του περασμένου μήνα. Νοσηλεύονται συνολικά 28 άτομα σε διάφορα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης, καθώς και άλλοι 25 σε κλινικές Covid-19 (53). Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου οι αντίστοιχοι ασθενείς ήταν 23 σε Μονάδες και 18 σε κλινικές ( 41 άτομα).

Οι περισσότερες νοσηλείες καταγράφονται στα νοσοκομεία αναφοράς των περιοχών όπου υπάρχει και μεγάλη κυκλοφορία του κορωνοϊού και συνεπώς μικρές εστίες. Διότι μπορεί πχ σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας να έχει «ακινητοποιηθεί» ο κορωνοϊός και αυτό να αποτυπώνεται στον γενικό δείκτη μετάδοσης R0 που κυμαίνεται στο 0,3, ωστόσο σε άλλες περιοχές ο κορωνοϊός κυκλοφορεί και μεταδίδεται με ευκολία.

Όπως στην Ξάνθη, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των νοσηλευόμενων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Χθες, νοσηλεύονταν 12 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί στην κλινική Covid-19. Σε αυτό το νοσοκομείο τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες νοσηλεύονταν σταθερά 18 άτομα, γεγονός που δείχνει πως πλεον μειώνονται τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού. Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο καταγράφηκαν και οι 7 από τους 10 θανάτους των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Έξι ασθενείς νοσηλεύονται στα τρία νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένος είναι ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο, το οποίο υποδέχεται ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία. Πλέον με τη συρροή κρουσμάτων που έχει εμφανιστεί στην Καστοριά, 6 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Οι 5 νοσηλεύονται στην κλινική ενώ ένας έχει εισαχθεί στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Άλλοι 4 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης - πρόκειται για το ζευγάρι των Ελληνο-αμερικανών που διαγνώστηκαν θετικοί στην Κάρπαθο. Άλλοι 2 βρίσκονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

Τέλος, 14 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Θριάσιο, τόσο σε κλινικές όσο και σε Μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση