E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: «Το 99% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι εντελώς ακίνδυνα»

Απίστευτες δηλώσεις από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Δημοσίευση 5/7/2020 | 10:20

Τραμπ: «Το 99% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι εντελώς ακίνδυνα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε χθες (τοπική ώρα) να νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά» στην ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, στην οποία καταδίκασε τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων ως απόπειρες για την καταστροφή των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ότι το 99% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα». Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19. Μόνο στο Τέξας, νοσηλεύονται 7.890 ασθενείς αφού 238 ακόμα άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τραμπ, που έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία.

Η κυβέρνηση είχε οργανώσει ένα θέαμα με πυροτεχνήματα πάνω από το Νάσιοναλ Μολ καθώς έπεφτε η νύχτα μετά την ομιλία του Τραμπ, παρόλο που η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ είχε προειδοποίησε ότι μια εκδήλωση με πολύ κόσμο θα αψηφούσε τις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μερικά βήματα πιο πέρα από το σημείο όπου ο Τραμπ εκφώνησε την ομιλία του, διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, την περιοχή που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Black Lives Matter Plaza και το Μνημείο Λίνκολν. Βρέθηκαν μπροστά σε άλλους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ! ΗΠΑ!», αλλά δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Εκατομμύρια Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βιαιότητας και των φυλετικών ανισοτήτων μετά τη δολοφονία στις 25 Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Εκτός από το ότι πέτυχαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία σε κάποιες πόλεις, κάποιοι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν αγάλματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας και άλλων συμβόλων που θυμίζουν την εποχή της δουλείας στην Αμερική.

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο στόχος τους είναι η καταστροφή».

Τα σχόλια του Τραμπ την 4η Ιουλίου έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του μία ημέρα νωρίτερα στο Όρος Ράσμορ στη Νότια Ντακότα, όπου κατηγόρησε τους «θυμωμένους όχλους» ότι προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία και παρουσίασε τον εαυτό του ως ασπίδα απέναντι στον αριστερό εξτρεμισμό.

Μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις σε βασικές πολιτείες δείχνουν ότι ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν δημοσιοποίησε με αφορμή την 4η Ιουλίου ένα άρθρο γνώμης που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και τον κατηγόρησε ότι βρίσκει «νέους τρόπους για να αμαυρώσει και να διαλύσει τη δημοκρατία μας» κάθε μέρα.

Σε μια ξεχωριστή επιστολή του προς χορηγούς, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να προσφέρουμε στους περιθωριοποιημένους, τους δαιμονοποιημένους, τους απομονωμένους, τους καταπιεσμένους, ένα κανονικό μερίδιο στο αμερικανικό όνειρο».

Ο Τραμπ, στην ομιλία του, δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική λύση για τον ιό «πολύ πριν» το τέλος του 2020. Μια τέτοια επιτυχία θα μπορούσε να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία και τις πιθανότητες του Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Κόσμος 19.08.2025
Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος Χτες
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Χτες
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος Χτες
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science Χτες
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος Χτες
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος Χτες
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά