E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε απάτη: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών

Όπως διαπιστώθηκε 4 άτομα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2020 | 17:50

Αποκαλύφθηκε απάτη: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών. Αφορμή ήταν η πρόσφατη διαπίστωση παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε 4 άτομα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλο και το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρα για τα σχετικά κρούσματα, ζήτησε να δοθούν εντολές για ακόμα αυστηρότερους ελέγχους. Παράλληλα μελετάται η εφαρμογή ειδικού συστήματος ελέγχου το οποίο θα αποκλείει τέτοιου είδους φαινόμενα παραποίησης στοιχείων.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης «η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη, με γνώμονα πάντα την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και με τη συνεργασία συναρμοδίων Υπουργείων και δημόσιων αρχών, να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας».

Πώς δρούσε το κύκλωμα παραποίησης στοιχείων

Στις 02-07-2020 και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής, παρατηρήθηκε περιστατικό με παραποίηση των στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, 4 άτομα, με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ειδικότερα, οι επιτηρητές διέκριναν ότι δύο από τους «υποψηφίους» μετείχαν ξανά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Από τη διασταύρωση των φακέλων που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες των υποψηφίων που υπήρχαν στα Δελτία εξέτασής τους και στις ταυτότητές τους ήταν διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας.

Οι φάκελοι των τεσσάρων υποψηφίων και οι αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν.

Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία - Οι παρεμβάσεις που μελετώνται.

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για το αδιάβλητο των εξετάσεων με βασικό πυλώνα την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών: από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως την χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσικλέτας.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων τρείς καινοτόμες παρεμβάσεις:

1η ψηφιοποίηση του Δελτίου Εξεταζόμενου Υποψηφίου Οδηγού που θα φέρει μοναδικό αριθμό “barcode” και θα αποτρέπει παραποιήσεις,
2η ψηφιακό προγραμματισμό της εξέτασης υποψηφίου δίχως να απαιτείται προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες ή διαμεσολάβηση τρίτων,
3η τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου.

Να επισημανθεί ότι ήδη καθιερώθηκε, με πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης που ενίσχυσε τη διαφάνεια και απάλλαξε από το βραχνά της πολύμηνης αναμονής χιλιάδες συμπολίτες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης