E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

534 ευρώ: Οι ημερομηνίες πληρωμών του Ιουνίου ‑ Πώς να κάνετε τις αιτήσεις

Όλο το νέο χρονοδιάγραμμα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2020 | 09:38

534 ευρώ: Οι ημερομηνίες πληρωμών του Ιουνίου ‑ Πώς να κάνετε τις αιτήσεις

Την Πέμπτη στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» νέο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες υπεύθυνων δηλώσεων και πληρωμών για τους εργαζόμενους σε αναστολή.

Οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, από τους εργαζόμενους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου. Στα τέλη Ιουλίου την σκυτάλη της εξόφλησης θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Ειδικότερα, από 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται προηγούμενη δήλωση εργοδότη – στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους που:

  • δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου
  • δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει

Οι ημερομηνίες των πληρωμών που ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον από το υπουργείο Εργασίας είναι : 16/7, 23/7, 30/7 & 6/8. 

Δείτε εδώ όλο το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του Ιουλίου

Σημειώνεται ότι για τις πληρωμές θα ληφθεί υπόψη και η ροή των δηλώσεων. οι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων. Το σχέδιο είναι οι υποβληθείσες αιτήσεις να συγκεντρώνονται ανά τακτά διαστήματα και να εξοφλούνται σταδιακά. Δεδομένου ότι οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, όσοι υποβάλλουν τις πρώτες ημέρες και μετά τις 7 Ιουλίου την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, προφανώς αυτοί θα είναι που θα πληρωθούν και πρώτοι.

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Προσοχή όμως, καθώς σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός του Ιουνίου και εφόσον η σύμβασή τους έχει τεθεί σε αναστολή, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν, πέραν της μονομερούς δήλωσης, και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται για τις δηλώσεις αναστολών μηνός Ιουνίου.

Αν η μονομερής δήλωση του εργαζόμενου αφορά όλο το μήνα Ιούνιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών και με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση που τεθεί η σύμβαση εργασίας του σε αναστολή από τον εργοδότη μετά την επαναπρόσληψή του, καταβάλλεται αποζημίωση υπολογιζόμενη κατ΄ αναλογία και για τις ημέρες της αναστολής.

Για παράδειγμα:

Έστω εποχικός εργαζόμενος σε ξενοδοχείο που επαναπροσλήφθηκε 15 Ιουνίου και τέθηκε απευθείας από τον εργοδότη του σε αναστολή. Υποβάλλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr δυο υπεύθυνες δηλώσεις :

  • μια μονομερή υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 1/6 – 14/6
  • μια υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 15/6 – 30/6. Προσοχή, για την υποβολή αυτής της δήλωσης απαιτείται απαραιτήτως προηγούμενη υποβολή δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη και σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου του συστήματος «Εργάνη».

Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις

Την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου ξεκινούν και οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών από όλους τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου :

  • επισιτισμός
  • τουρισμός
  • μεταφορές
  • πολιτισμός
  • αθλητισμός
  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων
  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης ΔΗΛΩΣΗΣ μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης 27-28 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»