E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη από το FBI η «μαντάμ» του Έπσταϊν

Οι Αρχές την αναζητούσαν

Δημοσίευση 2/7/2020 | 17:24

Συνελήφθη από το FBI η «μαντάμ» του Έπσταϊν

Η Ghislaine Maxwell, γνωστή και ως η «μαντάμ» του Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη από το FBI σύμφωνα το NBC News.

«Συνελήφθη στην ανατολική ακτή με κατηγορίες σχετικά με τον Έπσταϊν και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα», ανέφερε η έκθεση.

Συγκεκριμένα η σύλληψη έγινε στο Νιού Χάμσαϊρ, με εκπροσώπους του FBI και του αμερικανικού εισαγγελέα στο Μανχάταν να μην σχολιάζουν.

Η κόρη του βαρόνου των μέσων ενημέρωσης Robert Maxwell, ήταν στο πλευρό του Έπσταϊν για δεκαετίες. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται ότι βοηθούσε τον Έπσταϊν να προσελκύει έφηβες κοπέλες, τις οποίες στη συνέχεια κακοποιούσε σeξουαλικά.

Θυμίζουμε πως ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο ενώ ήταν υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη.

«Ήταν φρικτό κι αυτός ο τύπος δεν σταματούσε να ιδρώνει»

Η Αμερικανίδα που υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να έχει σeξουαλικές επαφές με τον πρίγκιπα Άντριου κατ' εντολή του μεγαλοεπιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν, χαρακτήρισε «γελοίες» τις δικαιολογίες του δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς να την στηρίξουν.

«Παρακαλώ τους Βρετανούς να με στηρίξουν, να με βοηθήσουν σ' αυτόν τον αγώνα, να μην αποδεχτούν (...) την ιστορία μιας (σeξουαλικής) κακοποίησης που αγγίζει τη βασιλική οικογένεια», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC η Βιρτζίνια Τζιούφρι ή Ρόμπερτς, όπως ήταν το επώνυμό της πριν τον γάμο της.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Τζιούφρι εξήγησε ότι ο Επστάιν και η τότε σύντροφός του, η Γκισλέιν Μάξγουελ, την σύστησαν στον πρίγκιπα Άντριου σε μια έξοδό τους στο κλαμπ Tramp του Λονδίνου. Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών. Εκείνος την κάλεσε να χορέψουν. «Ήταν φρικτό κι αυτός ο τύπος δεν σταματούσε να ιδρώνει», είπε. Αργότερα το ίδιο βράδυ αναγκάστηκε να έρθει σε σeξουαλική επαφή μαζί του, κάτι που επαναλήφθηκε δύο φορές ακόμη, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο 59χρονος πρίγκιπας, όγδοος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε μια συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο στο BBC και η οποία κρίθηκε «καταστροφική». Μετά την προβολή της αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Υποστήριζε ότι εξαιτίας μιας ασθένειας δεν ίδρωνε και ότι δεν θυμάται να έχει συναντηθεί ποτέ με την Τζιούφρι. Σχολιάζοντας μια φωτογραφία που τον δείχνει να την αγκαλιάζει από τη μέση, ο δούκας της Υόρκης είχε πει προηγουμένως ότι δεν θυμάται το περιστατικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν φωτομοντάζ. Όσο για τη βραδιά στο κλαμπ Tramp, είπε ότι δεν μπορεί να ήταν εκεί γιατί βρισκόταν σε μια πιτσαρία για ένα παιδικό πάρτι.

Ο Άντριου ισχυρίστηκε επίσης ότι έμεινε στο σπίτι του Επστάιν στη Νέα Υόρκη αφού ο επιχειρηματίας είχε ήδη καταδικαστεί στη Φλόριντα για σωματεμπορία επειδή είναι «υπερβολικά έντιμος» και ήθελε να διακόψει τη φιλία τους ενώπιος ενωπίω. Οι εξηγήσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στις εφημερίδες και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που γελοιοποίησαν τον πρίγκιπα ενώ πολλοί τον επέκριναν επειδή δεν έδειξε να συμπονά τα θύματα του Επστάιν. Ο τελευταίος αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο.

«Οι εμπλεκόμενοι θα συνεχίσουν προφανώς να χρησιμοποιούν αυτές τις γελοίες δικαιολογίες (...) Αυτά είναι βλακείες. Εκείνος ξέρει τι συνέβη, εγώ ξέρω τι συνέβη. Και μόνο ο ένας από εμάς λέει την αλήθεια. Και ξέρω ότι αυτή είμαι εγώ», επέμεινε η Τζιούφρι. «Δεν πρόκειται για κάποια πρόστυχη ιστορία σeξ. Πρόκειται για μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μια ιστορία κακοποίησης, μια ιστορία της βασιλικής οικογένειάς σας», τόνισε.

Απαντώντας στα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μια εκπρόσωπος των ανακτόρων είπε: «Αρνούμαστε εμφατικά ότι ο δούκας της Υόρκης είχε οποιασδήποτε μορφής σeξουαλική επαφή ή σχέση με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι ψευδής και αβάσιμος».

Την περασμένη εβδομάδα η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποινική έρευνα στη Βρετανία για την υπόθεση αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό