E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Οι Τούρκοι διεκδικούν ακίνητα του 1940

Ζητούν αποζημιώσεις εκατομμυρίων

Δημοσίευση 2/7/2020 | 15:07

Ρόδος: Οι Τούρκοι διεκδικούν ακίνητα του 1940

Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή περιουσιών, που όπως υποστηρίζουν ανήκαν σε Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, Δυτική Θράκη και Κρήτη. Το θέμα όπως προανήγγειλαν Τουρκικά ΜΜΕ θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.

Κι ενώ η συγκεκριμένη είδηση απασχολεί τα τελευταία 24ωρα επισταμένως την επικαιρότητα και αποτελεί νέο δείγμα της Τουρκικής προκλητικότητας που εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα, ερωτηματικά προκάλεσε η υποβολή αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την 26η Ιουνίου 2020.

Με την αγωγή ζητείται η αναγνώριση ακυρότητας διαταγμάτων και αποζημίωσης λόγω αδυναμίας αυτούσιας απόδοσης ποσοστών ακινήτων και υποβλήθηκε από 4 Τούρκους και συγκεκριμένα μια κάτοικο Αγκυρας, έναν κάτοικο Αϊβαλίκ/ Μπαλικεσίρ, έναν κάτοικο Κωνσταντινούπολης και έναν κάτοικο Σμύρνης.

Με την αγωγή ζητείται ειδικότερα η αναγνώριση ακυρότητας τού από 13 Μαΐου 1940 διατάγματος περί απαλλοτρίωσης του Ιταλού Κυβερνήτη για δύο μερίδες οικοδομών στο Νιοχώρι. Όπως διατείνονται ο πατέρας της πρώτης και η μητέρα των υπολοίπων είχαν ποσοστά στα ακίνητα τα οποία απαλλοτριώθηκαν… παράνομα από το Ιταλικό Δημόσιο με τα από 13-05-1940 διατάγματα του Ιταλού Κυβερνήτη το 1940 υπέρ του Ιταλικού Δημοσίου και τα οποία καταχωρήθηκαν στα κτηματολογικά βιβλία με δύο από 16 Μαΐου 1940 πράξεις για λόγους δημόσιας ωφέλειας.

Ισχυρίζονται ότι οι προαναφερθείσες απαλλοτριώσεις ήταν παράνομες και ζητούν την ακύρωση των προαναφερθέντων διαταγμάτων και επειδή η επιστροφή των προαναφερθέντων ποσοστών είναι αδύνατη, καθόσον τα προαναφερθέντα ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί σε τρίτους και αποτέλεσαν νέες μερίδες, ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση, η οποία συνίσταται στην σημερινή εμπορική αξία, που έχουν όλα τα ακίνητα καθόσον, όπως ισχυρίζονται, είναι αδύνατη η εκτίμηση της τότε αξίας αυτών των ακινήτων.

Η πρώτη διεκδικεί 2.848.076,3 € και οι λοιποί από 632.905,3 € έκαστος. Η αγωγή κατατέθηκε την 26η Ιουνίου 2020 και μέσα σε 100 ημέρες από την κατάθεσή της (η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 30 ημέρες για όλους τους διαδίκους, αν ο εναγόμενος ή κάποιος από τους ομοδίκους του διαμένει στο εξωτερικό ή είναι άγνωστης διαμονής), οι διάδικοι οφείλουν να καταθέσουν τις προτάσεις και να προσκομίσουν όλα τα αποδεικτικά μέσα και τα διαδικαστικά έγγραφα που επικαλούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοινώνει το νέο κόμμα ‑ Δείτε live την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Πλήθος κόσμου στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εικόνες στη Νέα Υόρκη από τις σφοδρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Συγκλονιστικά βίντεο έδειχναν όσους επιχειρούσαν να μετακινηθούν να παρασύρονται

Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία, την ξέχασε ο πατέρας της στο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Το παιδί παρέμεινε για ώρες μέσα στο όχημα του πατέρα του εν μέσω ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή

Νέος νόμος στις ΗΠΑ: Τα social media υποχρεώνονται να αφαιρούν revenge ρorn και deepfake ποpνογραφικό υλικό μέσα σε 48 ώρες

Κόσμος 21.05.2026
«Δεν μπορούν πλέον να κλείνουν τα μάτια σε αυτές τις φρικτές μορφές κακοποίησης στα social media»