E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/7/2020 | 00:57

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Το σούσι είναι ένα πιάτο που κατάφερε να κατακτήσει τον δυτικό κόσμο και μάλιστα να γίνει ένα από τα αγαπημένα του. Και μπορεί όλοι να εντυπωσιαζόμαστε από το στήσιμο του όμως πόσοι ξέρουν πως να το τρώνε με τον σωστό, παραδοσιακό, ιαπωνικό τρόπο;

Για να μας λύσει κάθε απορία, ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Naomichi Yasuda, στον οποίον ανήκει το διάσημο εστιατόρειο "Yasuda" στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να μας αποκαλύψει τους βασικούς κανόνες για το πως πρέπει να τρώγεται το σούσι, αφού οι περισσότεροι κάνουμε μεγάλα λάθη με αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλους τους κανόνες για τη σωστή κατανάλωση σούσι και εφαρμόστε τους την επόμενη φορά που θα φάτε και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην γεύση του.

Πρώτος κανόνας: Ποτέ μην βάζεις τζίντζερ πάνω στο σούσι

Μια πατιέλα σούσι συνοδεύεται πάντα από γουασάμπι, τουρσί τζίντζερ και σόγια σος. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν λίγο τζίνζτερ πάνω από το σούσι και μετά να το βουτούν στη σόγια σος. Αυτό σύμφωνα με τον σεφ μας είναι μεγάλο λάθος, καθώς το τζίντζερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σόγια σος. Το τζίντζερ θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο του στο τέλος κάθε κομματιού σούσι για να καθαρίζει την γεύση.

Δεύτερος κανόνας: Το sushi το τρώμε με το χέρι

Υπάρχει ένα είδος σούσι, τα maki rolls τα οποία τρώγονται με τα χέρια. Αυτά τα βουτάτε λίγο από τη μια πλευρά στη σόγια σος και τα τρώτε. Για τα nagiri, κανονικά χρησιμοποιείτε chopsticks. Γέρνεται το κομμάτι στο πλάι, το πιάνετε και το βουτάτε στη σόγια σος. Προσέξτε όμως να το βουτήξετε ολόκληρο για να απορροφηθεί σωστά η σος.

Τρίτος κανόνας: Ποτέ μην τινάζεις τη σόγια σος από το σούσι

Μην τινάζετε το σούσι αφού το βουτήξετε στη σόγια σος, γιατί αυτή είναι που τη δίνει την αλμυρή γεύση που χρειάζεται. Για αυτό βουτάτε το κομμάτι σας όσο χρειάζεται. Ούτε να στάζει, ούτε να μουλιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετατρέπει το κλασικό πουκάμισο σε fashion statement

Style 08.10.2025
Το διαχρονικό κομμάτι που αποκτά νέο χαρακτήρα μέσα από ένα μοντέρνο styling

Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια

Ταξίδια 08.10.2025
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει

Η πλατεία‑γίγαντας που λίγοι ξέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων – και βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί!

Ταξίδια 08.10.2025
Η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων «κρύβεται» εκεί που δεν το περιμένεις - σε ένα ελληνικό νησί που λατρεύουν οι Ευρωπαίοι!

5 χωριά βγαλμένα από παραμύθι για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις

Ταξίδια 08.10.2025
Κλείσε το κινητό, πάρε ζεστό ρόφημα και άσε το φθινόπωρο να σε βρει εκεί!

Αυτός είναι ο νέος παράδεισος της Ευρώπης που όλοι θέλουν να επισκεφθούν ‑ και είναι στην Ελλάδα!

Ταξίδια 08.10.2025
Το ολλανδικό περιοδικό Columbus Travel ανακάλυψε τη «μυστική Ελλάδα»

Το λάθος που κάνουν όλοι με το gua sha και δε βλέπουν ποτέ αποτελέσματα

Style Χτες
Η λεπτομέρεια που σαμποτάρει τη skincare ρουτίνα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Otrovert: Το νέο... είδος ανθρώπου που δεν ταιριάζει πουθενά – και δεν το χρειάζεται

Body+Mind Χτες
Οι otroverts είναι παντού γύρω μας – απλώς δεν θα το καταλάβεις εύκολα

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες στο γυμναστήριο

Body+Mind Χτες
Αλλο να είσαι δυνατός και άλλο να φαίνεσαι