E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας

Πού θα «χτυπήσει» 38αρι σήμερα

Δημοσίευση 30/6/2020 | 09:33

Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι συνθήκες καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ), και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ο καιρός, πάντως, έδειξε τις διαθέσεις από τη Δευτέρα, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Τρίκαλα (36,6 βαθμοί Κελσίου).

Για ένα ήπιο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Κυριακή, έκανε λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα πλησιάσει στα επίπεδα του ήπιου καύσωνα με 36-37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές που θα επηρεαστούν με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς Κελσίου είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, ο θεσσαλικός κάμπος, τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας, η πεδιάδα του Αγρινίου, ο αργολικός κάμπος, ο λακωνικός κάμπος, η νότια Κρήτη αλλά και περιοχές της Ρόδου.

«Στην Αττική, την Τρίτη, η θερμοκασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου και εκεί θα είναι η μέγιστη τιμή, όχι κάτι τρομερό αλλά αρκετή ζέστη».

Εξηγώντας γιατί θα υπάρχει ζέστη τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «όταν εξασθενεί το μελτέμι, οι βορειάδες, δηλαδή, στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα. Γίνεται μάχη με το μελτέμι και τις θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική όλο το καλοκαίρι».

Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικοί όμβροι τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Κόσμος 19.08.2025
Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος Χτες
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Χτες
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος Χτες
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science Χτες
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος Χτες
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος Χτες
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά