E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας

Πού θα «χτυπήσει» 38αρι σήμερα

Δημοσίευση 30/6/2020 | 09:33

Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι συνθήκες καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ), και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ο καιρός, πάντως, έδειξε τις διαθέσεις από τη Δευτέρα, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Τρίκαλα (36,6 βαθμοί Κελσίου).

Για ένα ήπιο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Κυριακή, έκανε λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα πλησιάσει στα επίπεδα του ήπιου καύσωνα με 36-37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές που θα επηρεαστούν με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς Κελσίου είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, ο θεσσαλικός κάμπος, τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας, η πεδιάδα του Αγρινίου, ο αργολικός κάμπος, ο λακωνικός κάμπος, η νότια Κρήτη αλλά και περιοχές της Ρόδου.

«Στην Αττική, την Τρίτη, η θερμοκασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου και εκεί θα είναι η μέγιστη τιμή, όχι κάτι τρομερό αλλά αρκετή ζέστη».

Εξηγώντας γιατί θα υπάρχει ζέστη τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «όταν εξασθενεί το μελτέμι, οι βορειάδες, δηλαδή, στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα. Γίνεται μάχη με το μελτέμι και τις θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική όλο το καλοκαίρι».

Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικοί όμβροι τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική αύξηση της τιμής του χρυσού – Για πρώτη φορά ξεπερνά τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά

Οικονομία 08.10.2025
Το πολύτιμο μέταλλο έφθασε τις 4.001,11 δολάρια ανά ουγγιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στις αγορές της Ασίας.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά να διατίθεται ‑ Πού θα κυμανθούν οι τιμές στα νησιά

Οικονομία 08.10.2025
Οι εκτιμήσεις της αγοράς - Συστάσεις για προσοχή στις απάτες

Σκληρό «παζάρι» στην Αίγυπτο για τη Γάζα – ΗΠΑ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Κόσμος 08.10.2025
Εντατικές επαφές στο Σαρμ ελ Σέιχ με τη συμμετοχή Ηνωμένων Πολιτειών, Κατάρ και Τουρκίας για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Έκρηξη στην ντισκοτέκ Jacky.O στη Μιχαλακοπούλου

Ελλάδα 08.10.2025
Κατέρρευσε η πρόσοψη της ντισκοτέκ, υλικές ζημιές σε ένα όχημα

Επίδομα θέρμανσης: Τα «κλειδιά» που «ξεκλειδώνουν» έως 1.200 ευρώ για 1,2 εκατ. νοικοκυριά

Οικονομία 08.10.2025
Τα κριτήρια, οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση, τα ποσά και οι δόσεις - Πότε θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Ελλάδα Χτες
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Αθλητικά Νέα Χτες
Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Ελλάδα Χτες
«Κλείδωσε» η μέρα