E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι τουρίστες από αύριο

Δίνεται στην δημοσιότητα σήμερα η λίστα με τις χώρες που δεν θα επιτρέπονται ακόμα πτήσεις

Δημοσίευση 30/6/2020 | 09:05

Έτσι θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι τουρίστες από αύριο

Παρά το γεγονός ότι η αίσθηση… κανονικότητας που σηματοδοτεί το αυριανό «άνοιγμα» του τουρισμού συνδέεται με νέα σενάρια ανασχηματισμού – τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη – η κυβέρνηση εντατικοποιεί το νομοθετικό της έργο. Έτσι, η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι «γεμάτη».

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει νομοσχέδια για φορολογικά ζητήματα, για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, για την ιθαγένεια, για τη δημιουργία Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων κτλ. Επίσης, θα γίνουν εισηγήσεις για τις θέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ και τους αντιπροέδρους του Ανώτατου Αναιρετικού και του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αλλά και τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Στην βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Στη Βουλή βρίσκεται, εξάλλου, από χθες το νομοσχέδιο για τις πορείες, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στόχο έχει τη διασφάλιση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι που προστατεύει και το ίδιο το Σύνταγμα, αλλά και τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που συνάδει προς την αρχή της αναλογικότητας και είναι εναρμονισμένο με τις επιταγές τόσο του άρθρου 11 του Συντάγματος όσο και του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Να προστατεύεται, δηλαδή, η δημόσια ασφάλεια χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή μιας ορισμένης περιοχής και να διασφαλίζεται ισόρροπα η ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος των πολιτών για δημόσιες συναθροίσεις.

Η λίστα με τις χώρες εκτός Ε.Ε

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το «άνοιγμα» του τουρισμού, σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί η λίστα με τις τρίτες χώρες εκτός ΕΕ από τις οποίες θα επιτραπούν από αύριο οι πτήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια. Διευκρινίζεται δε πως εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες για μια κοινή ευρωπαϊκή λίστα, τότε η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη δική της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προσανατολίζεται να μην επιτραπούν πτήσεις τουλάχιστον έως τις 15 Ιουλίου από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και άλλες χώρες με χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα από αυτά του μέσου όρου της ΕΕ.

Όλοι οι επισκέπτες θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά, έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, φόρμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα travel.gov.gr, ούτως ώστε οι αρμόδιες Αρχές να γνωρίζουν το προφίλ του και να μπορούν, εκτιμώντας τους κινδύνους, να προχωρούν σε στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ σε κάθε πτήση που φτάνει στην Ελλάδα.

Για το ζήτημα υπήρξε, άλλωστε, ευρεία σύσκεψη χθες στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι «η όλη διαδικασία είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων». Διευκρίνισε δε με νόημα πως «πρόκειται μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λάθη και αστοχίες είναι αναπόφευκτα, αλλά με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε».

Στο Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τον προορισμό με τη μεγαλύτερη αύξηση σε αναζητήσεις για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων. Ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση και στη στρατηγική συμφωνία που υπογράφεται σήμερα για τη στήριξη του τουρισμού με τον γερμανικό όμιλο TUI στην Κω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό