E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιανός: Έρχεται καύσωνας μέχρι την Κυριακή με 38αρια

«Όταν εξασθενεί το μελτέμι στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα»

Δημοσίευση 29/6/2020 | 09:18

Καλλιανός: Έρχεται καύσωνας μέχρι την Κυριακή με 38αρια

Για ένα ήπιο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα από αύριο Τρίτη μέχρι και την Κυριακή έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα πλησιάσει στα επίπεδα του ήπιου καύσωνα με 36-37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές που θα επηρεαστούν με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς Κελσίου είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, ο θεσσαλικός κάμπος, τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας, η πεδιάδα του Αγρινίου, ο αργολικός κάμπος, ο λακωνικός κάμπος, η νότια Κρήτη αλλά και περιοχές της Ρόδου.

«Στην Αττική αύριο, Τρίτη, η θερμοκασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου και εκεί θα είναι η μέγιστη τιμή, όχι κάτι τρομερό αλλά αρκετή ζέστη».

Εξηγώντας γιατί θα υπάρχει ζέστη τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «όταν εξασθενεί το μελτέμι, οι βορειάδες, δηλαδή, στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα. Γίνεται μάχη με το μελτέμι και τις θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική όλο το καλοκαίρι».

Η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 34 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη.

Η αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή για σήμερα Δευτέρα:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν