E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν με τηγανητά αβγά οι δρόμοι της

Τα πεζοδρόμια σε διάφορα σημεία της πόλης πλέον φιλοξενούν τηγανητά αβγά

Δημοσίευση 26/6/2020 | 10:28

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν με τηγανητά αβγά οι δρόμοι της

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γκράφιτι στους τοίχους των κτιρίων, αλλά στη Θεσσαλονίκη πλέον έχουν ζωγραφίσει και τα πεζοδρόμια και μάλιστα, με ένα νόστιμο θέμα.

Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Βασ. Όλγας καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης έχουν γεμίσει με γκράφιτι από τηγανητά αβγά, που απευθύνονται σε όσους περπατούν στο δρόμο σκυμμένοι, κοιτώντας συνήθως το κινητό τους. «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης, η «eggonyourway».

Εξηγώντας το κίνητρό της, σημειώνει: «Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αβγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αβγό!», λέει και περιγράφει πώς «γεννήθηκε» η ιδέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#egg #eggonyourway #streetart #skg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EGG. 🍳 (@eggonyourway) στις

«Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο», τονίζει η «eggonyourway», που μάλλον πέτυχε το στόχο της. «Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αβγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αβγά, κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία», επισημαίνει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#egg #eggonyourway #graffiti

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EGG. 🍳 (@eggonyourway) στις

Πώς απαντά, όμως, σε όσους θεωρούν βανδαλισμό τη συγκεκριμένη τέχνη; «Το γκράφιτι γενικά είναι βανδαλισμός, τέχνη το θεωρεί ο περαστικός που ίσως του αρέσει. Για εμένα προσωπικά που κάνω άλλη δουλειά για να ζήσω, είναι χόμπι και μάλιστα ένα ακριβό χόμπι. Ήδη βλέπω άτομα, που ξέρω προσωπικά, να κάνουν “ follow” στη σελίδα στο Instagram χωρίς να ξέρουν ότι είμαι εγώ. Ακόμα και άτομα που συναναστρέφομαι καθημερινά στη δουλειά», σημειώνει η «eggonyourway», που θεωρεί την ανωνυμία απαραίτητη. «Για μένα είναι πολύ σημαντική η ανωνυμία ώστε να μπορώ να παίρνω feedback από τις εντυπώσεις του κόσμου …ωμά και χωρίς αλατοπίπερα, όπως τα αβγά μου», εξηγεί. «Φαντάζομαι και ελπίζω σε μια πόλη γεμάτη τηγανητά αβγά…», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τάσος Ιορδανίδης: Αποστασιοποιηθήκαμε από τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσωπικούς λόγους πριν τις καταγγελίες

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο κωμικός ηθοποιός ήταν κουμπάρος στον γάμο του ζευγαριού

Τέιλορ Σουίφτ – Τράβις Κέλσι: Τα σκουπίδια του γάμου τους εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες – Τιμή 25 δολάρια το κουτί

E-Daily 3.Left 10.07.2026
«Οι Swifties θα αγόραζαν οτιδήποτε έχει σχέση με την Τέιλορ Σουίφτ» λέει ο Τζάστιν Γκίνιακ, καλλιτέχνης από το Κουίνς

Ο Τζάστιν Τριντό εμφανίστηκε σε βίντεο της Κέιτι Πέρι και έγινε ένα με τους χορευτές της

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο πρώην Καναδός πρωθυπουργός άρχισε να χοροπηδά με την ομάδα της τραγουδίστριας υπό τους ήχους του «Watch it burn»

Η 65χρονη Κάθι Γκρίφιν αποκάλυψε τον νέο της σύντροφο: «Είναι 22, πείτε ό,τι θέλετε», έγραψε

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η κωμικός και ηθοποιός ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία στο Instagram με τον νεαρό να την κρατά από το χέρι

Οι πόζες της Ελένης Φουρέιρα με μπικίνι δίπλα σε πισίνα: Έτσι μοιάζει το «εκτός υπηρεσίας», έγραψε

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η τραγουδίστρια απόλαυσε λίγες στιγμές χαλάρωσης σε κάποιο κενό της «Hybrid» περιοδείας της

Η Κατερίνα Καινούργιου μέσα στο πλοίο με την κόρη της ‑ δείτε πού πάνε διακοπές

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η παρουσιάστρια ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές της με την τριών μηνών κόρη της, Ξένια, μοιράζοντας τρυφερές στιγμές από το ταξίδι τους.

Οι αδερφές Λόπεζ «τρέλαναν» το Παρίσι: Ποια είναι η βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος Λίντα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η μικρότερη αδερφή της Τζένιφερ Λόπεζ έκλεψε την παράσαση από τη σούπερ σταρ με ένα προκλητικό φόρεμα, καθώς ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 57α γενέθλια της JLO στο Παρίσι.

Η Κέλι Όσμπορν πόζαρε με λευκό ολόσωμο μαγιό πάνω σε σκάφος

E-Daily 3.Left 10.07.2026
«Σερβίροντας θάλασσα, ήλιο και καμία απολύτως συγγνώμη», έγραψε στην ανάρτησή της η κόρη του μουσικού Όζι Όσμπορν

Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Έλληνας σύζυγός της Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η βασίλισσα Ράνια ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο με μία ανάρτηση στο Instagram

Στριπτίζ σε κηδεία: Χορεύτρια pole dance πάνω από τα φέρετρα ζευγαριού στο Αμστερνταμ

Παράξενα 10.07.2026
Ένα ξεχωριστός αποχαιρετισμός σε ένα ζευγάρι ιδιοκτητών κέντρου στα φημισμένα Κόκκινα Φανάρια

Ανησυχούν οι θαυμαστές της Σαρλίζ Θερόν μετά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί της «Οδύσσειας»: Είναι υπερβολικά αδύνατη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Την ίδια στιγμή υπήρξαν και πρόσωπα που την υπερασπίστηκαν, σημειώνοντας ότι ανέκαθεν είχε λεπτή σιλουέτα

Το « καuτο κορίτσι του Μουντιάλ» κάνει κουπί για τους Νορβηγούς, δείτε το βίντεο της Ιβάνα Κνολ

E-Daily 3.Left 10.07.2026
«Κάνω προπόνηση για τον νορβηγικό πανηγυρισμό μου για το Σάββατο και το υπόλοιπο Παγκόσμιο Κύπελλο» εξηγεί η Ιβάνα Κνολ