E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε τρένα και τραμ

Ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν τα τρένα

Δημοσίευση 23/6/2020 | 14:06

Tετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε τρένα και τραμ

Τράνα και τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 μεταξύ 12:00-16:00

Ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του τραμ την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 μεταξύ 12:00-16:00, λόγω στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Τις ίδιες ώρες αναμένεται να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣ (μέλος είναι και το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ) είναι:

Η υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΣΕ και στη ΣΤΑΣΥ, ΣΣΕ 2020 για το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που απορροφήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επαναπρόσληψη των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και να μπει τέλος στην απραξία των τελευταίων ετών με προώθηση της ολοκλήρωσης των έργων στον ΟΣΕ και το ΤΡΑΜ και συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

«Εμείς ως Σιδηροδρομικοί, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο - ενιαίο - δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ως εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από τις διοικήσεις τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται και στον «Μεγάλο Περίπατο» κάνοντας λόγο για «προχειρότητα απέναντι στον φορέα Τραμ από τη δημοτική αρχή των Αθηνών με βιαστικές και πρόχειρες ενέργειες».

Τέλος, δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία σε πολλά ζητήματα στο συγκοινωνιακό έργο στις Δημόσιες Αστικές και Σιδηροδρομικές Συγκοινωνίες και ειδικότερα στο δίκτυο των γραμμών τραμ, όπως: «καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του τραμ στην πόλη του Πειραιά και "ακρωτηριασμός" της γραμμής τραμ έως την στάση Κασομούλη εδώ και 19 μήνες, μη παρέχοντας συγκοινωνιακό έργο ως τον τερματικό σταθμό Συντάγματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!