E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόρεια Κορέα σε Σεούλ: Η στιγμή της τιμωρίας πλησιάζει

Τι ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση 22/6/2020 | 17:45

Βόρεια Κορέα σε Σεούλ: Η στιγμή της τιμωρίας πλησιάζει

Η Βόρεια Κορέα έχει ετοιμάσει εκατομμύρια προπαγανδιστικά φυλλάδια, τα οποία ετοιμάζεται να ρίξει στη Νότιο Κορέα με χιλιάδες μπαλόνια, τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που κορυφώθηκε με την καταστροφή του γραφείου διακορεατικού συνδέσμου που βρισκόταν στο δικό της έδαφος.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις φραστικές επιθέσεις ενάντια στη Σεούλ, επικρίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι λιποτάκτες από τον Βορρά, επιδίδονται σε προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ από τη βάση τους στον Νότο, επίσης με μπαλόνια.

Προ ημερών το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA είχε χαρακτηρίσει τα νοτιοκορεατικά φυλλάδια εργαλεία «ψυχολογικού πολέμου και πρόδρομη επίθεση πριν από τον πόλεμο».

Το KCNA μετέδωσε σήμερα πως η χώρα είναι έτοιμη να απαντήσει μαζικά: «Oι προετοιμασίες για την πιο μεγάλη διασπορά φυλλαδίων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ κατά του εχθρού σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί».

«Πάνω από 3.000 μπαλόνια κάθε είδους ικανά να διασπείρουν τα φυλλάδια βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους της Νότιας Κορέας έχουν ετοιμασθεί», τονίζει το KCNA, το οποίο μεταδίδει επίσης πως θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα διασποράς των φυλλαδίων, που όμως δεν προσδιορίζονται επακριβώς.

«Οι εκδοτικές και τυπογραφικές επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα στην πρωτεύουσα έχουν ετοιμάσει 12 εκατ. φυλλάδια κάθε είδους, που εκφράζουν την οργή και το μίσος του λαού», προσθέτει το πρακτορείο.

«Η στιγμή της τιμωρίας πλησιάζει», προειδοποιεί το πρακτορείο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ένα από τα φυλλάδια, που δημοσιεύεται στην επίσημη κυβερνητική εφημερίδα Rodong Sinmun, απεικονίζει τον νοτιοκορεατη πρόεδρο Μουν Τζάε Ιν να πίνει από ένα φλυτζάνι και τον επιτιμά πως «τα έφαγε όλα, ακόμη και την διακορεατική συμφωνία».

Οι δύο χώρες συνηθίζουν να αποστέλλουν η μία στην άλλη τέτοιου είδους φυλλάδια. Ωστόσο είχαν συμφωνήσει να σταματήσουν αυτήν την πρακτική -όπως και τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων δια μεγαφώνων ένθεν και ένθεν των συνόρων- κατά την πρώτη σύνοδο που είχαν οι Μουν και Κιμ το 2018.

Σήμερα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, η Πιονγκγιάνγκ ξεκίνησε να τοποθετεί πάλι μεγάφωνα σε αρκετά σημεία κατά μήκος της αποστρατικοποιημένης ζώνης (DMZ).

Αφού έκλεισε κάθε δίαυλο επικοινωνίας, η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε το Γραφείο Συνδέσμου και επίσης απειλεί να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της κατά μήκος της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης. Αναλυτές πιθανολογούν πως με την αύξηση της έντασης η Πιονγκγιάνγκ επιδιώκει να εξασφαλίσει παραχωρήσεις, την ώρα που διεθνείς συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίησή της βρίσκονται σε αδιέξοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί