E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φιάσκο η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ: Μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες!

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ με το γήπεδο στην Τούλσα να είναι εμφανώς άδειο

Δημοσίευση 21/6/2020 | 13:35

Φιάσκο η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ: Μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες!

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επαίρεται ότι στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ένα εκατομμύριο συμπολίτες του προμηθεύτηκαν εισιτήρια, ωστόσο, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν ότι η ομιλία του κατέληξε σε φιάσκο.

Τι συνέβη και δεν πήγαν όλοι όσοι είχαν κάνει κράτηση εισιτηρίων; Υπό τον φόβο της πανδημίας, αποφάσισαν να μην πάνε στην Τούλσα λαμβάνοντας υπόψη την προειδοποίηση του «Τσιόδρα των ΗΠΑ», του κορυφαίου επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι που είχε δηλώσει ότι «εγώ δεν θα πήγαινα σε κλειστό χώρο»; Ή μήπως ευθύνονται τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έσπευσε να κατηγορήσει ο ένοικος του Λευκού Οίκου λέγοντας ότι έσπειραν τον φόβο στους Αμερικανούς την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του νέου κορωνοιού στις ΗΠΑ;

Ο διεθνής Τύπος ωστόσο δίνει μια διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι μια ευτραφής γιαγιά, 51 ετών αλλά και πολλοί έφηβοι, χρήστες του Tik Τοκ και φαν του συγκροτήματος K-Pop βρίσκονται πίσω από το μποϊκοτάζ της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στην Οκλαχόμα.

Ως «εγκέφαλος» ονοματίζεται η Μέρι Τζο Λάουπ, από το Φορντ Ντόντζ της Αιόβα καθώς φέρεται να είναι αυτή που ξεκίνησε εκστρατεία στην πλατφόρμα του Tik Tok και «φούσκωσε» τον αριθμό των αιτήσεων για κράτηση εισιτηρίων αφότου έμαθε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σχεδίαζε να κάνει την ομιλία του στην Τούλσα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Λάπου ανήρτησε ένα βίντεο στο «Tik Tok» για να ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταβούν στην ιστοσελίδα του Tραμπ, να εγγραφούν για να παραστούν στην ομιλία και στη συνέχεια να μην εμφανιστούν. Εκείνη την περίοδο, η γιαγιά από την Αιόβα είχε μόνο χίλιους ακόλουθους στα social media αλλά το βίντεο έγινε viral εν μία νυκτί.

Η γιαγιά που φέρεται να ήταν ένας από αυτούς που την ... έφεραν στον Τραμπ είναι καθηγήτρια Γυμνασίου κι είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του δηλωμένου ομοφυλόφιλου, Πιτ Μπάτεγκιγκ, που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά αποσύρθηκε από την κούρσα στις 2 Μαρτίου. «Το ξέρετε ότι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν κενές θέσεις στην συγκέντρωση του Τραμπ; #BLM», έλεγε μεταξύ άλλων στο βίντεο η Μέρι.

Ο ρόλος των οπαδών του συγκροτήματος Κ-Pop

Εκτός από την Αμερικανίδα γιαγιά, τα ΜΜΕ διερωτώνται εάν υπήρξε κάποια συντονισμένη προσπάθεια για το σαμποτάζ της ομιλίας του Τραμπ; Με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο με τις άδειες θέσεις και τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται εκτεθειμένος αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι το στάδιο θα γεμίσει εντός κι εκτός από τους υποστηρικτές του, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» θεωρεί πως η νέα γενιά γύρισε την πλάτη στον Τραμπ.

«Η πλατφόρμα TikTok όπως και οι οπαδοί του συγκροτήματος K-pop ισχυρίζονται ότι αν και προμηθεύτηκαν εισιτήρια για την ομιλία του προέδρου δεν είχαν την πρόθεση να παρευρεθούν», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμά.

Ο πολιτικός αναλυτής Στιβ Σμιντ , ένας από τους επικριτές του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι η κόρη του και οι φίλοι της έκαναν κράτηση για εκατοντάδες εισιτήρια.

«...Υπήρχαν χιλιάδες κενές θέσεις στο Κέντρο BOK αφού η εκστρατεία του Tραμπ δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις εισιτηρίων... », «η 16χρονη κόρη μου και οι φίλοι της στο Park City Utah έχουν εκατοντάδες εισιτήρια. Σας την έφεραν οι έφηβοι @realDonaldTrump της Αμερικής που σας έχει αποτύχει η ομάδα σας. Έχετε εγκαταλειφθεί από τους πιστούς σας», γράφει σε μήνυμά του στο Twitter.

Αλλά και πολλοί χρήστες του Twitter υποστήριξαν ότι τα καμάρια τους έκαναν σαμποτάζ στην ομιλία του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Αυτό συνέβη απόψε. Είμαι πολύ περίεργος γι΄υτό. Οι έφηβοι της Αμερικής κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα εναντίον του @realDonaldTrump. Σε όλη την Αμερική έφηβοι είχαν βγάλει εισιτήρια γι' αυτήν την ομιλία Οι ανόητοι της καμπάνιας επαίρονταν έτσι ότι έχουν ήδη πουλήσει περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια. χαχαχα», γράφει άλλος χρήστης.

Από την πλευρά της, το «γερό χαρτί» των Δημοκρατικών, βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ εξήρε την κίνηση των Zoomers (Zoomer είναι το ψευδώνυμο όσων ανήκουν στη Generation Z) και του συγκροτήματος K-pop που συμμετείχαν στην κράτηση εισιτηρίων.

«Οπαδοί του συγκροτήματος K- Pop, βλέπουμε και εκτιμούμε τη συμβολή σας στον αγώνα για δικαιοσύνη», έγραψε η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 25.11.2025
Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

Τουρκία: Έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σανλιούρφα ‑ Αναφορές για τραυματίες

Κόσμος 25.11.2025
Αγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ