E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Μαντλίν: Έκθετη η πορτογαλική αστυνομία από την ομολογία του υπόπτου

Το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2020 | 18:28

Υπόθεση Μαντλίν: Έκθετη η πορτογαλική αστυνομία από την ομολογία του υπόπτου

Την πορτογαλική αστυνομία αφήνει εκτεθειμένη η ομολογία του Κριστιάν Μπρίκνερ που κατηγορείται για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, καθώς, όπως αποκάλυψε, το όνομά του φαίνεται πως δεν είχε συμπεριληφθεί καν στη λίστα των αρχών με τους πιθανούς απαγωγείς του κοριτσιού.

Ένα χρόνο πριν από την απαγωγή της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν το 2007 στην Πορτογαλία, ο βασικός ύποπτος για την αρπαγή της, Κριστιάν Μπρίκνερ, είχε παραδεχτεί σε δικαστήριο της Πορτογαλίας ότι είναι «σeξουαλικό αρπακτικό».

Ο Μπρίκνερ είχε αποκαλύψει τις αρρωστημένες σeξουαλικές του ορέξεις ενώπιον Πορτογάλου ανακριτή, τότε όμως οι αρχές της χώρας δεν είχαν σκεφτεί πως θα μπορούσε να είναι ο απαγωγέας του τρίχρονου κοριτσιού.

Αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έχει βιάσει παιδιά στην Γερμανία, το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία το 2007.

Είχε ποινικό μητρώο στη Γερμανία

Ο Γερμανός παιδεραστής είχε υποστηρίξει ότι είχε ποινικό μητρώο στην πατρίδα του, καθώς είχε διαπράξει σeξουαλικά αδικήματα όταν έδινε κατάθεση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά στο Αλγκάρβε το 2006. Ωστόσο, η ομολογία του Γερμανού παιδεραστή πήγε στο βρόντο…

«Όταν ήμουν 17 ετών, είχα καταδικαστεί τη Γερμανία για κλοπή και σeξουαλικά αδικήματα», είχε πει το 2006 στον Πορτογάλο ανακριτή ο Μπρίκνερ.

Πρόκειται για μία πληροφορία που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις πορτογαλικές αρχές οι οποίες φέρεται να αγνόησαν εξαρχής τα «σημάδια» ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση απαγωγής της Μάντι, όπως σχολιάζει το επίμαχο βρετανικό δημοσίευμα.

Το 2006, ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά.

Λεπτομέρειες από την ομολογία του Μπρίκνερ προκύπτουν από την δικογραφία της ανακρίτριας Antonieta Nascimento, στις 8 Απριλίου του 2006.

Το όνομα του Γερμανού παιδεραστή θα έπρεπε να είχε προστεθεί στην λίστα που είχε συντάξει η αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας της Πορτογαλίας που είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ένα χρόνο αργότερα.

Τον Μάιο του 2007, η επιτροπή αυτή είχε συντάξει μια λίστα με όλους τους ξένους υπηκόους που είχαν καταδικαστεί για σeξουαλικά εγκλήματα και κακοποίηση παιδιών που διέμεναν στην περιοχή γύρω από την Πράια ντα Λουζ, το πορτογαλικό θέρετρο απ’ όπου απήχθη η μικρή Βρετανή πριν από 13 χρόνια.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένας φίλος του Μπρίκνερ καταδικάστηκε για σeξουαλική επίθεση σε βάρος ενός οκτάχρονου κοριτσιού την εποχή που ο Γερμανός παιδεραστής είχε ένα περίπτερο στο ίδιο κτίριο όπου έγινε η επίθεση.

Η σχέση των δύο ανδρών μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών, με την γερμανική εφημερίδα «Bild» να επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες , πιθανότατα οι δύο άνδρες να γνωρίζονταν καλά μεταξύ τους κι ότι ο Γερμανός παιδεραστής θα μπορούσε να οδηγήσει στο… αρρωστημένο μονοπάτι και τον φίλο του.

Ο Κριστιάν Μπρίκνερ θεωρήθηκε ύποπτος για την απαγωγή του τρίχρονου τότε κοριτσιού, δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν όταν καυχιόταν σ΄έναν φίλο του, σε μπαρ στο Αννόβερο της Γερμανίας ότι ήξερε τι είχε συμβεί στη Βρετανίδα στην Πορτογαλία.

Έκτοτε η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχε ζητήσει από τις αρχές της Πορτογαλίας να εστιάσουν την έρευνά τους στον Μπρίκνερ.
Σήμερα, ο Γερμανός παιδεραστής θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί