E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε Εξεταστικό Κέντρο

Υποψήφιος εμφάνισε πονοκέφαλο και δέκατα - Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας μέσω της ΓΓ Αναστασίας Γκίκα

Δημοσίευση 17/6/2020 | 14:51

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε Εξεταστικό Κέντρο

«Συναγερμός» σήμανε την Τετάρτη σε ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα της χώρας, όταν ένας υποψήφιος παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο. Ακολούθως, κατά τη θερμομέτρησή του διαπιστώθηκε ότι είχε δέκατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εξεταστικό Κέντρο, σύμφωνα με το esos.gr, βρίσκεται σε περιοχή που ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα κορωνοϊού.

Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Πειφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα COVID-19, Αναστασία Γκίκα.

Τα συμπτώματα του υποψηφίου θεωρήθηκαν συμβατά με τη λοίμωξη COVID-19, και κατά συνέπεια ενημερώθηκαν ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου και ο ΕΟΔΥ.

Ακολούθως, ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του ύποπτου κρούσματος για την ασφαλή απομάκρυνσή του υποψηφίου από το Εξεταστικό Κέντρο.

Καθησυχαστικό το υπουργείο Παιδείας

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα επιχείρησε να καθησυχάσει γονείς και υποψήφιους, τονίζοντας στο alfavita.gr πως κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει διαπιστωθεί ως τώρα σε εξεταστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την κ. Γκίκα, καθημερινά σε διάφορα εξεταστικά κέντρα χτυπάει συναγερμός και το υπουργείο δέχεται ενημερωτικά τηλεφωνήματα για υπερθερμίες και πονοκεφάλους υποψηφίων, που προκαλούνται ομως κυρίως λόγω του άγχους.

«Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα», δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργέιου Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν