E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστις τρέχει στο ταξί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση

Βίντεο ντοκουμέντο

Δημοσίευση 12/6/2020 | 10:50

Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστις τρέχει στο ταξί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Στο βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί απο κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, να τρέχει λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση φορώντας περούκα και καπαρντίνα και στη συνέχεια να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί απο την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση, στην Καλλιθέα.

Το κλειστό κύκλωμα, μάλιστα, έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα, μία μέρα πριν, στις 19 Μαΐου, στο ίδιο σημείο που προφανώς πήγε είτε για να κατασκοπεύσει τον χώρο είτε για να κάνει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης

Μία εβδομάδα παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί τις κινήσεις της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μάλιστα η 35χρονη, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών Υπηρεσιών εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Εξάλλου, ένα αίτημα φιλίας στο facebook, που έκανε στο θύμα ένας φίλος της φερόμενης ως δράστιδας, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- το μένος της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος Χτες
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Χτες
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος Χτες
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science Χτες
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος Χτες
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος Χτες
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο