E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσία: Στο εδώλιο ο ιστορικός που διαμέλισε τη φοιτήτρια

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της αρρωστημένης δράσης του

Δημοσίευση 9/6/2020 | 17:50

Ρωσία: Στο εδώλιο ο ιστορικός που διαμέλισε τη φοιτήτρια

Η δίκη του Ρώσου ιστορικού Όλεγκ Σοκόλοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και διαμέλισε τη σύντροφό του, άρχισε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει συζήτηση στη Ρωσία για την οικογενειακή βία και την ατιμωρησία αυτών που την ασκούν.

Εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ο ιστορικός μπήκε στο γυάλινο κλουβί των κατηγορουμένων φορώντας χειρουργική μάσκα και μπλε γάντια.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, όλοι είχαν το πρόσωπό τους καλυμμένο.

Η δίκη, η οποία είχε αναβληθεί επανειλημμένα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης, άρχισε τελικά σήμερα χωρίς παρουσία κοινού. Ωστόσο ολόκληρη η ακροαματική διαδικασία αναμεταδίδεται ηλεκτρονικά από ιστότοπο των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης.

Καθηγητής Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικός στον Ναπολέοντα, ο Όλεγκ Σοκόλοφ, συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου 2019.

Αστυνομικοί τον είχαν ανασύρει σε κατάσταση ευθυμίας από τον μικρό ποταμό Μόικα και είχαν βρει στο σακίδιό του δύο χέρια γυναίκας κι ένα πιστόλι κρότου. Άλλα τμήματα του σώματος του θύματος είχαν βρεθεί αργότερα σε άλλο ποτάμι.

Βίντεο πιστεύεται ότι δείχνει τον ιστορικό να πετά στο ποτάμι τα κομμένα μέλη της ερωμένης του

Ο 63χρονος ιστορικός γρήγορα ομολόγησε πως είχε σκοτώσει και διαμελίσει μία πρώην φοιτήτριά του, την 24χρονη Αναστασία Εστσένκο, με την οποία συζούσε.

Ο συνήγορός του, ο Αλεξάντρ Ποτσούεφ, εξέθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων για πρώτη φορά μια νέα υπερασπιστική γραμμή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες: «υπήρξαν υποκινητές στην υπόθεση αυτή, οι οποίοι δηλητηρίασαν (το πνεύμα) του Σοκόλοφ για μακρά περίοδο» πριν από τον φόνο, υποστήριξε.

Το φημισμένο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είχε κατηγορηθεί επίσης επειδή αδράνησε όταν ο Σοκόλοφ είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για βιαιότητες.

Μέθυσος και βιτσιόζος ο ιστορικός

Μπερμπάντης, μέθυσος και βιτσιόζος στο κρεβάτι... Ο Ρώσος καθηγητής με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο ήταν γνωστός για την αδυναμία του στον γυναικείο αστράγαλο. Στο παρελθόν είχε συνάψει αρκετά σχέσεις με νεότερες γυναίκες -κυρίως φοιτήτριες- και είχε κάποια ερωtικά βίτσια.

Άναβε ερωtικά όταν αποκαλούσε την εκάστοτε ερωμένη του «Ιωσηφίνα» ενώ ο ίδιος απαιτούσε να τον αποκαλούν «Mεγαλειότατε». Ο Σοκόλεφ, ο οποίος μιλάει άπταιστα γαλλικά, είχε σχέσεις με αρκετές αιθέριες υπάρξεις προτού συνάψει δεσμό με την 24χρονη Αναστασία Εσένκο.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του, ήταν ένας ταλαντούχος καθηγητής, ο οποίος ερμήνευε άψογα τους ρόλους τόσο του Ναπολέοντα όσο και των στρατηγών του.

Με την ομολογία του ότι σκότωσε και διαμέλισε την πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο φως της δημοσιότητας διάφορες πληροφορίες για την προσωπικότητά του.

Το 2008 είχε κατηγορηθεί ότι είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος μιας γυναίκας, όμως η υψηλή θέση του «έσπρωξε» την καταγγελία στις καλένδες.

Ο φημισμένος καθηγητής Ιστορίας με ειδίκευση στη ναπολεόντεια εποχή κατανάλωνε άφθονο αλκοόλ.

Ο Σοκόλοφ, που του είχε απονεμηθεί το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής για το ακαδημαϊκό έργο του, φαίνεται να είχε ιστορικό βίας για το οποίο, όμως, δεν κατηγορήθηκε ποτέ λόγω της θέσης του στην κοινότητα των Γραμμάτων, αλλά και της υποστήριξης που είχε από άνδρες συναδέλφους του.

Μια φοιτήτρια, η οποία είχε σχέση με τον Όλεγκ Σοκόλοφ το 2008, είχε καταθέσει, επίσης, μήνυση υποστηρίζοντας πως την είχε δέσει σε μια καρέκλα, την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο και είχε απειλήσει να την σημαδέψει με καυτό μέταλλο επειδή ήθελε να τον εγκαταλείψει, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Εντούτοις κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν είχε ληφθεί σε βάρος του ιστορικού.

Αυτή η ποινική υπόθεση είχε σύντομα μεγάλο αντίκτυπο στη Ρωσία, καθώς πολλές ενώσεις είδαν σ' αυτή μια νέα απόδειξη για τη βία που ασκείται εναντίον των γυναικών.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 16,5 εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν θύματα οικογενειακής βίας στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία ακτιβιστριών πριν από την πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία