E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ»

Βόμβα αποχώρησης έριξε ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Δημοσίευση 9/6/2020 | 14:22

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ»

Την πρόθεσή του για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού «τριφυλλιού» έριξε «βόμβα», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, λέγοντας ότι πουλάει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί 25 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη...

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε για να εισέλθει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως μέτοχος ρίχνοντας την ευθύνη στον Γιάννη Αλαφούζο για το γεγονός ότι δεν βρήκε ανταπόκριση καμία από τις τέσσερις προσπάθειες που έκανε. Ακόμη μίλησε για την Ευρωλίγκα και τον Ζόρντι Μπερτομέου στον οποίο άσκησε έντονη κριτική, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα επέλεγε την λύση του Champions League αντί της Euroleague.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να ευχηθώ υγεία και δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά για το τι θα πω σήμερα. Κάποιοι αξίζετε Όσκαρ σεναρίου. Το μόνο που δεν διάβασα είναι ότι άλλαξα ομάδα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως με ένα κλικ στο Youtube θα είχατε πάρει τις απαντήσεις σας».

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με όσα είχε πει για τον Βοτανικό και το PAO Alive. «Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου του δεν θα επιβιώσει. Η μοναδική λύση θα είναι ο σύλλογος να είναι αυτάρκης και αυτοχρηματοδοτούμενος. Δεν κάνω κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά σημαίνω συναγερμό», είχε πει τότε.

«Όπως είπα και νωρίτερα όλοι είχατε πρόσβαση στα λεγόμενα μου. Μπορούσατε να δείτε τι είπα πέρυσι. Μπήκατε σε μια διαδικασία να γράψετε ανακρίβειες. Είναι άτιμο. Λίγες μέρες πριν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε ένα φάκελο στον οποίον γράφονται όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου. Το ποσό αυτό είναι 372 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δυο φορές τον Σκορπιό. Από το 2012 και μετά έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμα 63 εκατομμύρια. Σε αυτά προσθέστε τα 15 της πολυμετοχικότητας και άλλα 10-15 που βάλαμε στον Ερασιτέχνη.

Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 470 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση, αλλά δεδομένα. Κανονικά δεν έπρεπε να πούμε τίποτα και για κανέναν. Έχω μάθει να κοιτάω στα μάτια τον κόσμο και να λέω την αλήθεια. Πρώτα, όμως, θέλω να κάνω έναν απολογισμό».

«Ο ΠΑΟ είναι προς πώληση»

«Πέρυσι είχα πει πως αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός και αν δεν προχωρούσε ο αυτόνομος ΠΑΟ, την 1η Ιουλίου θα παραδιδόταν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Είχα πει να το γράψετε στην πέτρα. Από αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ, όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι. Δεν είχαμε λογαριάσει ποτέ την αξία αυτού του brand. Σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ. 34 για το σήμα και 75 η συνολική αξία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη. 25 εκατ. είπα και δεν το αλλάζω.

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ πορεύεται με ανθρώπους εμπιστοσύνης, βασισμένη στα έσοδά της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Αυτοί τρέχουν τον ΠΑΟ εξ ολοκλήρου. Δεν έχω ανάγκη να τραβήξω την πρίζα για να φανούν οι επιτυχίες. Δούλευα μαζί με την κυβέρνηση. Θέλω να μην γίνει πολύ αισθητή η απουσία μου. Να μείνουμε ανταγωνιστικοί. Αφήνω τον Ερασιτέχνη ισχυρό και καθαρό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!