E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλείνουν καταλύματα και ακυρώνονται κρατήσεις για ένα γραφειοκρατικό μπέρδεμα

«Παγίδα του νόμου» για εκδρομείς και μικρά ξενοδοχεία - Χάνουν το τριήμερο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2020 | 09:22

Κλείνουν καταλύματα και ακυρώνονται κρατήσεις για ένα γραφειοκρατικό μπέρδεμα

Στον αέρα μένουν χιλιάδες μικρά ξενοδοχεία αλλά και οι εκδρομείς του τριημέρου που είχαν κάνει κρατήσεις σε αυτά, καθώς αναγκάζονται για τυπικούς λόγους ή παραλείψεις να κλείσουν. Κι αυτό παρότι άνοιξαν μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Μένουν έτσι ξεκρέμαστοι έτσι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και οι πελάτες τους που νόμιζαν πως είχαν εξασφαλίσει τη διαμονή τους, αλλά και το προσωπικό που είχε προσληφθεί για να επαναλειτουργήσουν.

Το αλαλούμ προέκυψε από ένα τυπικό λάθος στη δήλωση Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας από τους λογιστές ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης λειτουργίας που έχουν έσοδα και φορολογούνται με Τέλος Επιτηδεύματος για ολόκληρο τον χρόνο. Λόγω του λάθος ΚΑΔ αυτές αντιμετωπίζονται σαν εποχικές επιχειρήσεις που δουλεύουν μόνον «σαιζόν».

Η αρχική εξαγγελία ότι από 1ης Ιουνίου επαναλειτουργούν τα 12μηνης λειτουργίας καταλύματα, κινητοποίησε τους επιχειρηματίες που είχαν κλείσει με κρατική εντολή αλλά ποτέ ως τώρα δεν γνώριζαν ότι έγινε λάθος δήλωση ονοματολογία στην Εφορία, να δέχονται κρατήσεις πελατών για το Τριήμερο και να προσλάβουν προσωπικό.

Και ενώ ένα λάθος στη δήλωση ΚΑΔ διορθώνεται θεωρητικά εύκολα με μια επίσκεψη στην εφορία, λόγω κορωνοϊού οι τοπικές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές έχουν λάβει εντολή να μην δέχονται τις αλλαγές στους ΚΑΔ, αλλά να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους άνοιξαν με λανθασμένο ΚΑΔ. Ούτε δέχονται όμως οι υπηρεσίες και την προσθήκη ΚΑΔ, δηλαδή ότι μια τουριστική μονάδα που ήταν ανοικτή πριν τα μέτρα, αλλά ανοίγει ξανά από 1ης Ιουνίου, δεν θα κλείσει τον Οκτώβριο αλλά θα συνεχίσει όπως πάντα έκανε χειμώνα-καλοκαίρι.

Τα τίναξαν όλα στον αέρα οι ΚΑΔ

Μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες με τα 4ψήφια και 8ψήφια νούμερα, απαγορεύεται να ανοίξουν πριν τις 15 Ιουνίου επιχειρήσεις όσοι, αν και λειτουργούσαν κανονικά ολόκληρο τον χρόνο, δηλώθηκαν κατά λάθος από τον λογιστή τους προ ετών σαν εποχικής λειτουργίας.

Μόνον στο Ναύπλιο, για παράδειγμα, αναμένονται περισσότερες των 1.000 ακυρώσεις, όπως ανακοινώνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ξένιος Δίας», προειδοποιώντας πως οι κυρώσεις για όποιον παραβιάσει τους ΚΑΔ είναι βαρύτατες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου:

«Μετά από τον σκληρό αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της αιφνίδιας απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 30/5/2020 με την οποία εξαιρέθηκαν τα καταλύματα μας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουνίου 2020, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχει θετική εξέλιξη και ως εκ τούτου παραμένουμε κλειστά έως τις 15/6/2020.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι μετά την συνάντηση μας με τον Διοικητή Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι ποινές για την μη συμμόρφωση με την εν λόγω αιφνιδιαστική και άδικη ΚΥΑ σε περίπτωση ελέγχου είναι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.