E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ με σπασμένη φωνή

Η φορτισμένη ομιλία της στις τελειόφοιτες του σχολείου που φοίτησε και η ίδια

Δημοσίευση 4/6/2020 | 12:35

Το μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ με σπασμένη φωνή

«Η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε, και η ζωή της Μπριόνα Τέιλορ μετρούσε και η ζωή του Φιλάντο Καστίγιο μετρούσε» είπε η Μέγκαν Μάρκλ απευθυνόμενη στους τελειόφοιτους του Immaculate Heart High School στη διάρκεια της ομιλίας της, μέσω βίντεο, αναφερόμενη σε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από αστυνομική βία.

Το σχολείο βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ως απόφοιτη και η ίδια του σχολείου αυτού, η Μέγκαν Μαρκλ απευθύνεται στις τελειόφοιτες στέλνοντας το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού, δηλώνοντας συντετριμμένη από όσα συμβαίνουν στην Αμερική.

«Δεν ήξερα τι να σας πω... Ήθελα να πω το σωστό. Συνειδητοποίησα πως το μόνο λάθος είναι να μην πω τίποτα επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε... (...) και οι ζωές τόσων άλλων ανθρώπων, που άλλων τα ονόματα γνωρίζουμε και άλλων όχι» τόνισε.

Η Μαρκλ θυμήθηκε και την κατάσταση στο Λος Άντζελες το 1992, όταν εκείνη ήταν «11-12 ετών». «Θυμάμαι την απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε πυροδοτηθεί από μια ρατσιστική ενέργεια, τρέξαμε στο σπίτι, στάχτη έπεφτε από τον ουρανό, μύριζε καπνός και βλέπαμε καπνό να βγαίνει από τα κτίρια... Θυμάμαι άνδρες με μαύρα στο πίσω μέρος ενός βαν να κρατάνε όπλα... Θυμάμαι να γυρίζουμε σπίτι και να βλέπω ένα δέντρο, που ήταν εκεί από πάντα, εντελώς καμένο. Κι αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν».

Επισήμανε ωστόσο και την άλλη πλευρά αυτού του διχασμού, την πλευρά που προσφέρει ελπίδα, «οι άνθρωποι να έρχονται κοντά, με αλληλεγγύη, κοινότητες έρχονται κοντά. Θα είστε μέρος αυτού του κινήματος» συνέχισε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λύγισε η Χριστίνα Βίδου στη συγκλονιστική εξομολόγηση της καλεσμένης της: «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες στη θέση μου»

Tabloid 03.05.2024
Καμία άλλη επισήμανε, με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του αδικοχαμένου Αδαμάντιου με την Χριστίνα Βίδου να την σφίγγει στην αγκαλιά της.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Καβγάς εκτός ορίων με τον σύντροφό της ‑ Τραυματίστηκε και ούρλιαζε στους διαδρόμους ξενοδοχείου

Tabloid 03.05.2024
Η μητέρα μου είναι μπλεγμένη σε αυτό, γράφει η τραγουδίστρια στο Instagram

Επικός πιτσιρικάς «ξενέρωσε» με τις διακοπές μόλις θυμήθηκε το σχολείο ‑ «Μου έφυγε η όρεξη τώρα»

Παράξενα 03.05.2024
Πριν καν φτάσει στο νησί για τον εορτασμό του Πάσχα... απογοητεύτηκε ένας πιτσιρικάς στο λιμάνι του Πειραιά μόλις συνειδητοποίησε πως σε μία εβδομάδα ξαναρχίζει το σχολείο.

Αποθέωση για τον Ολυμπιακό από τα ΜΜΕ της Ευρώπης

Media 03.05.2024
Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πανηγυρίσουν τεράστια νίκη με το τελικό 4-2 επί της Αστον Βίλα και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Conference League

Μαρία Μπακοδήμου: Έχω δεχτεί σeξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν ανήλικη

Tabloid Χτες
Το είπα στη μαμά μου πριν από λίγα χρόνια, αποκάλυψε η παρουσιάστρια