E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού σύμφωνα με τις Αρχές

Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις

Δημοσίευση 3/6/2020 | 08:25

Επίθεση με βιτριόλι: Το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού σύμφωνα με τις Αρχές

Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μάσκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας.

Οι έρευνες δυο εβδομάδων των αστυνομικών έδειξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεαρή γυναίκα της διπλανής πόρτας. Πλέον ο στόχος των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας τροποποιήθηκε και δεν είναι να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που είχε την εμμονή με την Ιωάννα, αλλά το άτομο που ανέλαβε να εκτελέσει το αρρωστημένο σχέδιο της. Με απλά λόγια οι αναλυτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες. Την ηθική και την φυσική αυτουργό. Η δράστης, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, κινήθηκε με ψυχραιμία και συντονισμό που δεν θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε από τις 5 ύποπτες γυναίκες.

Και αυτό γιατί όπως λένε οι αναλύτες:

-Προμηθεύτηκε, άγνωστο πώς και από που, βιτριόλι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.

-Είχε άριστη γνώση του χώρου εργασίας, της ώρας άφιξης της 34χρονης και των κινήσεων της όταν μπαίνει στο κτίριο. Φυσικά μετά από παρακολούθησεις πολλών ωρών.

-Έφτασε στη σημείο χωρίς κανείς να τη δει και το κυριότερο έφυγε σαν σκιά μέσα από δεκάδες διερχόμενους την ώρα του συμβάντος χωρίς να την προσέξει κανείς. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είχε κάνει ειδική μελέτη των καμερών που υπάρχουν στην περιοχή και έτσι εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε από την οδό Μπουμπουλίνας ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο μέσω της Θησέως από το ρεύμα προς Αθήνα. Εξετάζεται αν χρησιμοποίησε ταξί, αυτοκίνητο ή ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε συνεργό που την πήγε και την πήρε από το σημείο της επίθεσης.

-Πιθανότατα δεν έφερε πάνω της κινητό τηλέφωνο και για τις επικοινωνίες μάλλον να χρησιμοποίησε συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο που είχε από πριν σταμπάρει. Ο συγκεκριμένος θάλαμος που βρίσκεται σχετικά κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνητών.

-Θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα με ιδιαίτερες γνώσεις σε τέτοιες ενέργειες, η οποία είτε γνώριζε την ηθική αυτουργό, είτε ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω συνδέσμου ή ακόμα και του διαδικτύου.

Όλο το βάρος των ερευνών πέφτει τώρα στον εντοπισμό αυτής της γυναίκας που δεν γνώριζε η Ιωάννα. Έλεγε, εκτιμούν οι αρχές, από την πρώτη στιγμή την αληθεια ότι δεν την είχε δει ποτέ της και αυτό ενισχύει το σενάριο που μιλάει για δυο τουλάχιστον γυναίκες. Με αυτό το κόλπο η ηθική αυτουργός που ήθελε να εκδικηθεί και να τιμωρήσει την 34χρονη όχι μόνο εκτέλεσε το σχέδιο αλλά απέκτησε και ατράνταχτο άλλοθι παρά τις μαρτυρίες γνωστών της Ιωάννας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτή η γυναίκα με τη μάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα