E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της 34χρονης

Το προφίλ της δράστιδος

Δημοσίευση 26/5/2020 | 17:39

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της 34χρονης

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη κατάθεση της 34χρονης Ιωάννας στους αστυνομικούς που την επισκέφτηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, με σκοπό αποσπάσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να σχηματίσουν το προφίλ της δράστιδος και την διαδρομή που ακολούθησε το βιτριόλι, μέχρι να φτάσει στα χέρια της.

Οι τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν στο νοσοκομείο για αρκετές ώρες, ωστόσο η συνομιλία τους με την άτυχη 34χρονη δεν κράτησε πάνω από 30 λεπτά, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ιωάννα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ιωάννα περιέγραψε με λεπτομέρειες το συμβάν στην Καλλιθέα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «πήγα στη δουλειά μου, όπως κάθε πρωί και τότε είδα μια γυναίκα να κατεβαίνει από τα σκαλοπάτια του κτιρίου, να μου πετά το υγρό και να εξαφανίζεται». Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε για το αν η δράστις της θύμισε κάτι, εκείνη απάντησε πως «δεν ήταν γνωστή μου, δεν μου θύμισε κάτι», επιμένοντας στα αρχικά στοιχεία που είχε δώσει μετά το περιστατικό.

Παρά τις αρκετές ερωτήσεις που της έκαναν, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην ταυτότητα της δράστιδος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επισκεφτούν κι άλλες φορές τις επόμενες μέρες την 34χρονη, ελπίζοντας πως οι καταθέσεις που θα ακολουθήσουν, θα τους οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μελετούν τα βίντεο

Την ίδια ώρα, σαρώνουν τα βίντεο, με το υλικό που ξεπερνά τις δώδεκα ώρες για να «ακτινογραφήσουν» τη φιγούρα της γυναίκας με τη μάσκα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει «ύποπτα» φωτογραφικά καρέ, τα οποία όμως δεν είναι αξιοποιήσιμα ελπίζοντας μετά την επεξεργασία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να αποκαλυφθούν πρόσωπα.

Ακόμη, αυτό που ψάχνουν είναι η διαδρομή του θειικού οξέος. Πώς δηλαδή έφθασε το βιτριόλι στα χέρια της δράστιδος και αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που έχει πρόσβασή στο καυστικό υγρό που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και της το προμήθευσε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ίσως η ΕΛ.ΑΣ πάρει το πράσινο φως από την Εισαγγελία για την άρση του απορρήτου και τη μετατροπή του αδικήματος σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για να έχει τη δυνατότητα να «σαρώσει» όλες τις επαφές του θύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.