E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το οξύ

Το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας κατά της 34χρονης Ιωάννας

Δημοσίευση 25/5/2020 | 14:17

Επίθεση με βιτριόλι: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το οξύ

Πώς το προμηθεύτηκε; - Τα τρία σενάρια για το περιστατικό, οι 12 ώρες βίντεο που εξετάζονται και οι τέσσερις κύκλοι μαρτύρων

Θειικό οξύ, δηλαδή με απλά λόγια βιτριόλι, είναι το υγρό που η 35χρονη μασκοφόρος με τα μαύρα ρούχα έριξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας που θέλησε με αυτό τον φρικαλέο τρόπο να διαλύσει το πρόσωπο της όμορφης Ιωάννας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν την εξέταση του υλικού από τις κάμερες έτσι ώστε να εντοπίσουν το δρομολόγιο της άγνωστης γυναίκας ενώ το απόγευμα αν πάρουν το «οκ» από τους γιατρούς θα επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει στη μνήμη της γεγονότα που θα ρίξουν φως στον λαβύρινθο των ερευνών.

Τα τρία σενάρια, οι 12 ώρες βίντεο και οι τέσσερις κύκλοι μαρτύρων

Δύο άγρια επεισόδια που σημάδεψαν τη ζωή της Ιωάννας και κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα, με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν και μηνύσεις, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η ξανθιά ασφαλίστρια, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα δραστήριο, πρωταγωνίστησε σε δύο θερμά σκηνικά που διαδραματίστηκαν το 2014 και το 2017, τα οποία όμως έδειχνε να έχει ξεπεράσει αφήνοντας πίσω το παρελθόν που την πλήγωσε. Παράλληλα ερευνώνται τα πολλά ταξίδια που έκανε η 34χρονη σε χλιδάτους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος και να λυθεί το μυστήριο με το βιτριόλι.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης για την Ιωάννα

Θύμα επίθεσης με βιτριόλι

Ο φάκελος «Βιτριόλι» αποτελεί για την Αστυνομία μια υπόθεση πρώτης προτεραιότητας και η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας εξετάζει τρία σενάρια για να λύσει τον γρίφο και να φτάσει στην ξανθιά μασκοφόρο με τα μαύρα ρούχα που έκαψε το πρόσωπο της Ιωάννας.

Το πρώτο και πιο πιθανό θέλει πίσω από την επίθεση με οξύ να κρύβονται προσωπικές διαφορές, και ειδικότερα ερωτική αντιζηλία, με την πληγωμένη γυναίκα να μετατρέπεται σε «μαύρη χήρα» και να σβήνει τη δίψα για εκδίκηση με βιτριόλι, έτσι ώστε να αποδώσει τη «δικαιοσύνη» που όρισε το αρρωστημένο της μυαλό.

Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες, θέλει το χτύπημα να έγινε για επαγγελματικούς λόγους. Γι’ αυτό και επελέγη το σημείο όπου εργάζεται η 34χρονη.

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια μανιακή γυναίκα που για τους δικούς της λόγους επιτέθηκε σε μια εμφανίσιμη γυναίκα με σκοπό να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό 12 ωρών από κάμερες και εξετάζουν αν αυτές έχουν καταγράψει τη μαυροφορεμένη μασκοφόρο. Εχουν συνομιλήσει με το θύμα δύο φορές για 15 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας ή κάτι που θα τους οδηγήσει σε στοχευμένες κατευθύνσεις.

Σήμερα, μάλιστα, θα έχουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους όσον αφορά το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε η «μαύρη χήρα» για να παραμορφώσει το πρόσωπο της Ιωάννας.

Τα δύο επεισόδια

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να συνθέσουν το προφίλ του θύματος. Οπως διαπίστωσαν, λοιπόν, η γεννημένη στις 7 Μαρτίου του 1986 στο χωριό Λουτρό της Αμφιλοχίας Ιωάννα είναι ένα κορίτσι με εντυπωσιακή εμφάνιση που έφυγε από το χωριό τελειώνοντας το Λύκειο για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην πρωτεύουσα. Δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, ούτε να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και η μόνη εμπλοκή με τις Αρχές ήταν δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πρώτη φορά που έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και του νόμου ήταν το 2014, τότε που βίωσε έναν έντονο χωρισμό από μια σχέση η οποία την πλήγωσε βαθιά και έκανε τους δύο πρώην συντρόφους να περάσουν το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει βαριές κουβέντες, άγρια σκηνικά, αλληλοκατηγορίες και μηνύσεις. Το τι συνέβη τότε αλλά και η συνέχεια αυτής της κατάστασης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ειδικής ομάδας της Ασφάλειας και ερευνώνται εξονυχιστικά. Σκοπός είναι να διαπιστώσουν αν κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν ανάμειξη στο φρικαλέο σκηνικό της περασμένης Τετάρτης στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.
Το δεύτερο θερμό σκηνικό διαδραματίστηκε το 2017. Η Ιωάννα βιώνει για δεύτερη φορά έναν πολύ οδυνηρό χωρισμό που χαρακώνει την ψυχή της. Και τότε οι δύο νέοι έφτασαν στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος, αυτή τη φορά του Μοσχάτου. Μάλιστα, η κοπέλα είχε φτάσει σε σημείο να μηνύσει τον σύντροφό της για ξυλοδαρμό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές ακόμη και για βιασμό.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας αξιολογούν και το δεύτερο συμβάν ως ιδιαίτερα σοβαρό, που απαιτεί ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσουν την εξέλιξή του. Μέχρι στιγμής, πάντως, σε κανένα σημείο δεν αποδεικνύεται ότι αυτό το συμβάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική