E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Δημοσίευση 25/5/2020 | 09:48

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Κυνηγετικό όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη είχε στην κατοχή του ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο αποκαλούμενος και «τέρας του Κάβου», ο οποίος κρυβόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές στα νότια της Κέρκυρας πριν να συλληφθεί σε χαράδρα το Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκαν «δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο».

Το «τέρας του Κάβου», ο οποίος αναζητείτο για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς αλλά έπεσε σε χάραδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασύρουν το «τέρας του Κάβου» από τη χαράδρα.

Ο Ασπιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχει υποστεί κάταγμα στο ισχίο, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο

Όπως είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης για στην επιχείρηση της σύλληψης του Ασπιώτη συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ενώ «ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία».

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός, ο οποίος χαρακτήρισε την επιχειρήση «δύσκολη».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

-κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
- ένα (1) ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
- δύο (2) μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
- τέσσερις (4) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
- δύο (2) κατσαβίδια
- φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
- ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
- τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
- μικρό χρηματικό ποσό
- σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
- ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Ο φερόμενος ως βιαστής της 34χρονης Αλβανιδας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές Αρχές, είχε καταφέρει να χτίσει μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία Άγιος Γόρδιος στη περιοχή Λευκιμη της Κέρκυρας, προσποιουμενος τον ερημίτη ώστε να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφη και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή ωστόσο βάση στη συγκεκριμένη παραλια την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το Σάββατο λοιπόν στην παραλία του Αγίου Γορδιου βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι της περιοχής που κατέβηκαν για μια βουτιά εκμεταλλευομενοι τις ήπιες καιρικές συνθήκες. Ο Ασπιωτης έκανε το λάθος να βγει από την κρυψώνα του στη προσπάθεια να αναζητήσει τροφη και τότε ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε. Χωρις να τον πλησιάσει κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και το Λιμενικό προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρουσία του αναζητουμενου στη παραλια.

Αμέσως δόθηκε σήμα από στεριά και θάλασσα και μεσα σε λίγη ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, έτοιμοι να επέμβουν. Όταν ο Ασπιωτης αντελήφθη την παρουσία τους, παρότι δεν είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε να ξεφύγει με αστυνομικούς και λιμενικούς να τον καταδιώκουν. Ωστόσο στη προσπαθεια του να γλιτώσει τη σύλληψη, γλίστρησε σε μια χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση και στα πόδια, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του και ήταν συνεργασιμος με τις Αρχές. Για τον απεγκλωβισμο του χρειάστηκε η συνδρομη της Πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιες εκπρόθεσμες δηλώσεις γλιτώνουν οριστικά από πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για μηδενικές, πιστωτικές και χρεωστικές δηλώσεις έως 100 ευρώ - Τι αλλάζει για τροποποιητικές, ΦΠΑ και υποχρεώσεις ανηλίκων

Μικρολίμανο: Το θρίλερ επιστροφής του «Τίτι» στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας και τα πολλαπλά ψεύδικα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ερυθρά αγγελία και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκκρεμούσαν σε βάρος του τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο: Νεκρός ο ένοπλος – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ο δράστης άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου της Μυστικής Υπηρεσίας και εξουδετερώθηκε – Ο Τραμπ βρισκόταν στην κατοικία του και δεν κινδύνευσε

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

Κόσμος Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»