E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τους ληστές μέσα στο σπίτι του και ειδοποίησε την αστυνομία

Η διάρρηξη έγινε άγρια ληστεία στην Καλαμαριά. Ο ιδιοκτήτης είχε καθαρό μυαλό τη δύσκολη στιγμή, αλλά οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για όλα…

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2020 | 13:26

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τους ληστές μέσα στο σπίτι του και ειδοποίησε την αστυνομία

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι φέρονται ως μέλη συμμορίας, που ενέχεται σε υπόθεση ληστείας σε κατοικία στην Καλαμαριά, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».

Αναλυτικότερα, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες διέρρηξαν χθες το βράδυ μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, κοσμήματα και αντικείμενα.

Προσερχόμενος στην κατοικία του ο σαρανταοκτάχρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αντιλήφθηκε την παρουσία των ανδρών και κλείδωσε την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας, προκειμένου να έχει χρόνο να ειδοποιήσει την αστυνομία, πριν διαφύγουν. Οι φερόμενοι ως δράστες παραβίασαν την πόρτα και -σύμφωνα με την αστυνομία- επιτέθηκαν στον άντρα, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία τους. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τέταρτος άντρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα στην περιοχή του Ευόσμου τα μέλη της συμμορίας, τα οποία και συνέλαβαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, συνελήφθη τριαντάχρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Υπόθαλψης» και «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», καθώς φέρεται να έκρυψε στο σπίτι του δύο εκ των ανδρών, προκειμένου να μη συλληφθούν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκει στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην Καλαμαριά. Επίσης, έπειτα από έρευνες, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις άντρες και από την κατοχή δύο εξ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από το σπίτι στην Καλαμαριά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει νωρίτερα ακόμη ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα._

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν