E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι σκέφτονται για μουσική και αλκοόλ στα beach bar

«Οι Έλληνες πέρασαν και αυτό το τεστ υπευθυνότητας με άριστα»

Δημοσίευση 18/5/2020 | 14:14

Τι σκέφτονται για μουσική και αλκοόλ στα beach bar

Θετική αποτίμηση του Σαββατοκύριακου όσον αφορά παραλίες και Εκκλησίες έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο του briefing, απαντώντας για αλκοόλ και μουσική στα beach bar και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για τη Θεία Κοινωνία.

Ειδικότερα ερωτηθείς εάν οι ρυθμίσεις που ίσχυσαν για απαγόρευση αλκοόλ και μουσικής στις οργανωμένες πλαζ το Σαββατοκύριακο θα εφαρμοστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα επαναξιολογηθεί στην πορεία. Θέλαμε να αποφύγουμε συνωστισμό. Νομίζω ότι οι Έλληνες πέρασαν και αυτό το τεστ υπευθυνότητας με άριστα».

Ενώ στο ερώτημα τι νόημα έχουν οι αποστάσεις στις εκκλησίες εφόσον πραγματοποιείται κανονικά η Θεία Κοινωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η κυβέρνηση δε θα σχολιάσει ζητήματα πίστεως. Θα σχολιάσει την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και αποστάσεων. Η αποτίμηση αυτού του Σαββατοκύριακού ήταν θετική και όσον αφορά στις εκκλησίες».

Με τον τρόπο αυτό απέφυγε να ανοίξει νέες πληγές με την Ιερά Σύνοδο, ενώ κατέστη σαφές ότι η πολιτεία δε θα παρέμβει για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Γενικότερα σχολιάζοντας τα τελευταία βήματα προς τη νέα κανονικότητα, ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων.

Σημείωσε ότι σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Όλα τα βασικά στοιχεία, από τα θετικά κρούσματα μέχρι – δυστυχώς – τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά. Το ίδιο διάστημα, οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες βαίνουν μειωμένες. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ” ανέφερε ειδικότερα εκφράζοντας την ικανοποίηση και αισιοδοξία της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν