E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

«Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια», λέει ο Στέλιος Πέτσας

Δημοσίευση 15/5/2020 | 12:19

Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

Δεν μπορεί να υπάρξει «τουρισμός σε καραντίνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού με σοβαρότητα και έχει ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο και ξεδιπλώνουμε. Γιατί όλα τα μάτια του κόσμου είναι στην Ελλάδα, ως μία σημαντική χώρα για τον τουρισμό παγκοσμίως. Το βασικό, όμως, είναι ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για να μετακινηθούν, θα φορούν μάσκα. Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα. Και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν, όχι μόνο τους ταξιδιώτες, αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες, είτε μιλάμε για ένα πλοίο, είτε ένα αεροπλάνο ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Το ίδιο ισχύει και για τις οδικές μεταφορές, ιδίως τις μετακινήσεις με πούλμαν, με ΚΤΕΛ, στα οποία θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Όχι φυσικά για το ΙΧ αυτοκίνητο. Όλα αυτά θα συνθέτουν ένα συνεκτικό πλαίσιο, το οποίο θα γνωρίζουν όλοι από πριν, όσοι θα επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας», είπε μιλώντας στο Μega.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό θα είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι οι μόνες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σφραγίσει το «καλό διαβατήριο» που έχει ως τώρα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση και οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπισή του οποίου βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ επανέλαβε ότι η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα.

Για το ενδεχόμενο να δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά που θα δείξουν οι πολίτες. «Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε συμβουλές και όχι πρόστιμα, αλλά αν παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά θα τιμωρηθεί», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές στους πολίτες, αλλά θα παρεμβαίνουμε τοπικά όταν και όπου χρειάζεται, όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός ή λιμενικός δίπλα στον κάθε πολίτη» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις υγειονομικές δομές και την ετοιμότητα που υπάρχει στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών. «Από την αρχή της πανδημίας ενεργοποιούνταν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία αν χρειαστεί θα τα ενεργοποιήσουμε ξανά» υποστήριξε, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η εμπειρία που υπάρχει από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Κόσμος 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη