E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Αδιαπραγμάτευτη η θεία κοινωνία

«Ο Χριστός που είναι μέσα στο άγιο ποτήριο, δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο»

Δημοσίευση 13/5/2020 | 10:31

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Αδιαπραγμάτευτη η θεία κοινωνία

«Οι εκκλησίες πάντοτε έτοιμες είναι. Οι άνθρωποι δεν ξέρω αν είναι έτοιμοι».

Αυτό τόνισε στον Θέμα 104,6 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στέφανος.

Απαντώντας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στους λατρευτικούς χώρους, «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα τηρούνται όλα αυτά τα πράγματα, οι αποστάσεις, οι καταστάσεις. Συνολικά, όλα αυτά (ς.ς. τα μέτρα), όπως υφίστανται, είναι τακτοποιημένα», εξήγησε ο κ.κ. Στέφανος.

Όσον αφορά στον έλεγχο της προσέλευσης στις εισόδους των ναών προς αποφυγή συνωστισμού, «θα βλέπουμε πόσοι είναι μέσα. Είναι λίγο "αστυνομικό" το μέσο αυτό, να ελέγχουμε ο ένας τον άλλο, αλλά υφίσταται το πρόβλημα συνωστισμού», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ.

Παράλληλα, «το θέμα με την θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο» ξεκαθάρισε από πλευράς του αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης του ιού με τη θεία μετάληψη. «Το θέμα βρίσκεται μόνο σε κάποιους, μέσα στο μυαλό τους» συνέχισε στην ίδια κατεύθυνση ο Μητροπολίτης Φιλίππων και πρόσθεσε ότι: «τα επιστημονικά δεδομένα δεν μας είπαν ούτε για κουτάλια, ούτε για πιρούνια, ούτε για ποτήρια, ούτε για τίποτα άλλο».

«Ο Χριστός που είναι μέσα στο άγιο ποτήριο, δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φιλίππων.

Στο ίδιο πλαίσιο, «άλλο συνωστισμός, άλλο τα σταγονίδια και ότι ακριβώς εκπέμπεται από αυτές τις υποθέσεις και άλλο η συμμετοχή στη θεία κοινωνία και αυτά τα μυστήρια», αντέτεινε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί κάποιος να νοήσει -που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία- και πιστεύει πραγματικά ότι μέσα από τη θεία κοινωνία μεταδίδεται ο θάνατος».

Ως προς τον ασπασμό των εικόνων, «υπάρχει κάποιος που σκουπίζει την εικόνα και βάζει οινόπνευμα. Τώρα αυτή η μέριμνα έχει ενταθεί» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, παρόλο που «δεν είμαστε εμείς η αστυνόμευση της εκκλησίας, για να πούμε τι θα κάνει ο καθένας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν