E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο έργο του Banksy με θέμα τον κορωνοϊό έκανε την εμφάνιση του

Το έργο εντοπίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον.

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 11/5/2020 | 00:04

Νέο έργο του Banksy με θέμα τον κορωνοϊό έκανε την εμφάνιση του

Το ασπρόμαυρο έργο, μεγέθους ενός τετραγωνικού μέτρου, τοποθετήθηκε στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων περιστατικών, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Απεικονίζει ένα αγόρι να παίζει γονατισμένο δίπλα σε ένα καλάθι αχρήστων, μέσα στο οποίο βρίσκονται πεταμένες οι φιγούρες του Spiderman και του Batman. To παιδί παίζει με έναν άλλο ήρωα, μια νοσοκόμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας. Μάλιστα, η κούκλα της νοσοκόμας έχει το ένα της χέρι υψωμένο μπροστά, όπως ο Superman όταν πετάει. Φοράει μάσκα, μια κάπα και μια ποδιά με τον κόκκινο σταυρό του Ερυθρού Σταυρού, που είναι και το μόνο στοιχείο χρώματος στο έργο.

Ο καλλιτέχνης άφησε ένα σημείωμα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που έλεγε: «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι ασπρόμαυρο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. . Game Changer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Το έργο θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα δημοπρατηθεί για να συγκεντρωθούν χρήματα για το Σύστημα Υγείας. Η CEO του νοσοκομείου είπε: «Η οικογένεια του νοσοκομείου μας έχει επηρεαστεί άμεσα με την τραγική απώλεια πολυαγαπημένων μελών του προσωπικού και φίλων. Το γεγονός ότι ο Banksy διάλεξε εμάς για να αναγνωρίσει την εξέχουσα συνεισφορά που όλα τα μέλη του NHS κάνουν σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, είναι μεγάλη τιμή».

Ακόμα, προσθέτει: «Θα το εκτιμήσουν στ’αλήθεια όλοι στο νοσοκομείο, καθώς θα κάνουν μια μικρή παύση μέσα στη γεμάτη μέρα τους για να στοχαστούν και να θαυμάσουν αυτό το έργο τέχνης. Χωρίς αμφιβολία, θα προσφέρει τεράστια ενίσχυση του ηθικού σε όλους όσοι δουλεύουν και περιθάλπονται στο νοσοκομείο μας».

Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο του Banksy που είναι εμπνευσμένο από την φορτισμένη θεματική της πανδημίας. Πριν λίγο καιρό ο καλλιτέχνης είχε μοιραστεί μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram τους ζωγραφισμένους τοίχους του μπάνιου του, σε ένα σχόλιο για το γεγονός ότι όλοι μένουν μέσα και δουλεύουν από το σπίτι.


Εν τω μεταξύ, σε άλλο διάσημο έργο του στο Μπρίστολ, στο «Κορίτσι με το τρυπημένο τύμπανο», εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες μια χειρουργική μάσκα, ωστόσο δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από τον Banky ότι πρόκειται για προσθήκη που έκανε ο ίδιος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories 11.05.2025
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Το ελληνικό ψαροχώρι που ιδρύθηκε από μια ταβέρνα

Νέα Εποχή 11.05.2025
Το ψαροχώρι της Μεσσηνίας που γεννήθηκε από μια ταβέρνα και έγινε τουριστικός παράδεισος

Το 70s παιδικό παιχνίδι που απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο, αλλά έγινε... τραγούδι

Retro 11.05.2025
Από επικίνδυνο παιχνίδι σε μουσικό σουξέ

Γιατί η Σουηδία πατάει το OFF στις οθόνες των παιδιών

Νέα Εποχή 11.05.2025
Η Σουηδία προειδοποιεί «Απομακρύνετε από τις οθόνες τα παιδιά κάτω των 2 ετών»

Πότε μπήκαν οι υπολογιστές στα σπίτια των ανθρώπων; Η περίπτωση της Ελλάδας

Stories 11.05.2025
Πότε έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας της Ελλάδας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 11.05.2025
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Απολύθηκε από τη δουλειά της. 5 χρόνια μετά, πήρε Grammy

Stories Χτες
Έχασε τη δουλειά της, κέρδισε τη μουσική. H ιστορία της Doechii!

Ήταν η πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας, αλλά αθωώθηκε 20 χρόνια μετά

Stories Χτες
Από τη φυλάκιση στην αποκατάσταση της αλήθειας

Ο πιο «τυχερός άνθρωπος της Καρδίτσας» και το τραγικό τέλος του

Stories Χτες
«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το λαχείο»

Όταν η μητρότητα σκοτεινιάζει – Η φωνή της Νικολέττας Ράλλη δίνει λόγο σε χιλιάδες γυναίκες

Απόψεις Προχτές
Η εξομολόγηση της Νικολέττας Ράλλη για την επιλόχειο κατάθλιψη μας αγγίζει είτε είμαστε μαμάδες είτε όχι