E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Ψάχνουν το «τέρας του Κάβου» για την εξαφάνιση της 34χρονης

Η 34χρονη κατήγγειλε ότι ο Ασπιώτης την απήγαγε και τη βίασε

Δημοσίευση 10/5/2020 | 10:55

Κέρκυρα: Ψάχνουν το «τέρας του Κάβου» για την εξαφάνιση της 34χρονης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κέρκυρα μετά την καταγγγελία 34χρονης για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο Δημήτρη Ασπιώτη, ο οποίος το 2012, είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας τον νόμο Παρασκευόπουλο.

Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αποδώσει στον Ασπιώτη τον χαρακτηρισμό «δράκος του Κάβου» λόγω της περιοχής στην οποία είχε κάνει τους βιασμούς.

Η 34χρονη από την Αλβανία είχε εξαφανιστεί για 48 ώρες πριν να εντοπιστεί σε καλύβα στην περιοχή Άγιος Πέτρος Λευκίμμης.

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 32χρονος σύντροφός της, από την Αλβανία, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους, ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον Ασπιώτη που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Η ιστορία του «δράκου του Κάβου»

Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν ανιστέκεσαι θα είναι καλύτερα"» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ.

Η υπεράσπιστή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο