E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξανά στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ‑ Τι είπε στην απολογία του

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά τη σύλληψή του για παραβίαση περιοριστικού όρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2020 | 20:39

Ξανά στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ‑ Τι είπε στην απολογία του

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης των Γρεβενών.

Η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε σήμερα, διέταξε την μεταγωγή του στα Γρεβενά, όπου, μέσα στις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την υφ’ όρον απόλυσή του ή θα την ανακαλέσει. Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης ο 56χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών - αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης, αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, εκτίοντας 8,5 χρόνια της ποινής του (κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων με τα μεροκάματα εντός των φυλακών).

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του 56χρονου, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος, παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώπιον της αντιεισαγγελέως πρωτοδικών που οδηγήθηκε σήμερα φέρεται να ανέφερε πως δήλωσε αρχικά ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, αναζητώντας και εντοπίζοντας στη συνέχεια κατάλληλη στέγη για μόνιμη εγκατάσταση εκτός του συγκεκριμένου δήμου, εξέλιξη για την οποία διατείνεται ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο ίδιος είπε: «Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο . Για ότι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι , στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης. Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 56χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί τα προσεχή 24ωρα στα Γρεβενά ενόψει της διαδικασίας στο εκεί Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του, αξιολογώντας και τα νέα δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!