E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bild: Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα

Το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα

Δημοσίευση 6/5/2020 | 20:11

Bild: Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα

Το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της Bild στην Αθήνα, Λιάνας Σπυροπούλου, και του δημοσιογράφου Lou Siebert σημειώνεται ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έχει συγκεκριμένες ιδέες και σχέδιο για τον τουρισμό, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες υγείας.

Το δημοσίευμα της Bild για την Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Αν και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, τα σχέδια για τις φετινές διακοπές παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Αφότου η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επέκτεινε την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τουρίστες έως τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου, οι Γερμανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους.

Αλλά μέσα σε όλη αυτή τη φασαρία μια χώρα δημιουργεί ελπίδα! Η BILD διαθέτει αποκλειστικές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης έχει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θα μπορούσαν παρόλα αυτά να λειτουργήσουν οι διακοπές στην παραλία. «Έχουμε ένα σχέδιο για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, αλλά σε συμφωνία με τους κανονισμούς Υγείας», αποκάλυψε ο Θεοχάρης στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτά περιλαμβάνει το σχέδιο της Ελλάδας για τον τουρισμό

Το σχέδιο προβλέπει τη σύνταξη πρωτοκόλλων Υγείας για ξενοδοχεία, μαρίνες, σκάφη αναψυχής, ταξιδιωτικά λεωφορεία και αεροπλάνα -πιθανώς με βάση τα λεγόμενα διαβατήρια Υγείας. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγχονται με συνέπεια για κορωνοϊό. Ο Υπουργός θεωρεί ότι μέτρα σαν και αυτά θα είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστούν. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες θα πρέπει ακόμη να συζητηθούν.

Ο στόχος: Να δημιουργηθούν συνολικά οι συνθήκες εκείνες, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων, των επισκεπτών, αλλά και το κύρος των ταξιδιωτικών προορισμών.

Ο Υπουργός Τουρισμού βασίζεται στη διεθνή συνεργασία. Διπλωματικά μέτρα θα εξασφαλίσουν την υποστήριξη άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι μεν έτοιμη να δεχτεί τουρίστες, εάν όμως η γερμανική, η ρωσική ή η αμερικανική κυβέρνηση βάζουν σε καραντίνα εκείνους που επιστρέφουν από την Ελλάδα, αυτό θα αποθαρρύνει τους τουρίστες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συναφθούν εκ των προτέρων διμερείς συμφωνίες με τις εκάστοτε χώρες. Ένα άλλο κρίσιμο σημείο θα είναι οι κρατικές επιδοτήσεις. Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας σχεδιάζουν να ετοιμάσουν ήδη από αυτήν την εβδομάδα συγκεκριμένα και χαμηλού κόστους οικονομικά πακέτα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή της στρατηγικής για τον τουρισμό.

Ο συλλογισμός: Η κυβέρνηση θα αναλάβει εν μέρει τους μισθούς από τον τουριστικό κλάδο, ενώ σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους θα μπορούσαν εστιατόρια, μπαρ και καφέ να καταβάλλουν μειωμένα τέλη για τη χρήση δημοσίου χώρου. Τα χρήματα θα μπορούσαν επιπλέον να κατευθυνθούν άμεσα στη χρηματοδότηση εκτεταμένων ελέγχων για κορωνοϊό στους τουρίστες. Για την προσέλκυση τουριστών θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της Ελλάδας η προώθηση της ασφάλειας

Ο νεωτερισμός: Αντί να διαφημίζονται τα κλασικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως το καλό φαγητό και γαλαζοπράσινα νερά, αυτή τη φορά η εστίαση θα γίνεται στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και στην ασφάλεια. Και αυτό, γιατί μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σχετικά λίγα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Για την ολοκλήρωση της εκστρατείας για τον τουρισμό, στο ελληνικό σχέδιο προβλέπεται η ενίσχυση των επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες και διεθνή ΜΜΕ. Για παράδειγμα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες πρώτες συζητήσεις με τον πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών TUI.

Με απλά λόγια: Η Ελλάδα προχωρά σε μία επιθετική στρατηγική προβολής της εικόνας της, και επιδιώκει προφανώς να επιτρέψει σε εμάς τους Γερμανούς -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- τις διακοπές στην παραλία. Και για να διαφημιστεί μάλλον ως εναλλακτική λύση σε παραδοσιακές χώρες διακοπών, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!