E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα φορούν οι μαθητές μάσκα στα σχολεία;

Θα επαναφέρουμε το ζήτημα στην Επιτροπή, ώστε να αποφασίσουμε, δηλώνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Δημοσίευση 6/5/2020 | 19:32

Θα φορούν οι μαθητές μάσκα στα σχολεία;

Επανεξέταση του θέματος της χρήσης της μάσκας στις εκπαιδευτικές δομές προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος, σχετικά με το αν η προαιρετική χρήση μάσκας στις σχολικές δομές μπορεί να μην λειτουργήσει ως μέσο προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά να γίνει αφορμή για κακή χρήσης της αλλά και για φαινόμενα bullying, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «η προαιρετική χρήση της μάσκας αφορούσε στα σχολικά λεωφορεία για την προστασία των ευπαθών ομάδων, είτε πρόκειται για τους οδηγούς και τους συνοδούς, είτε για τους ίδιους τους μαθητές».

Και πρόσθεσε ότι, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν θέλει σε καμιά περίπτωση κανένα από τα συνιστώμενα μέτρα αυτό προστασίας, όπως η μάσκα, να γίνει αφορμή για στιγματισμό, κοινωνική διάκριση ή bullying.

«Αλλά θα επαναφέρουμε το ζήτημα στην Επιτροπή ώστε να αποφασίσουμε για το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο που τίθεται μέσω του ερωτήματος αυτού», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολικών δομών, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες αναμένεται επανατοποθέτηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την χρήση της μάσκας στα σχολεία και τα σχολικά λεωφορεία.

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε και για τις μάσκες και ποιες είναι πιο ασφαλείς. Όπως είπε, η υφασμάτινη δεν συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν χρησιμοποιείται σωστά. Δηλαδή να μην την πιάνουμε στο μπροστινό μέρος, να έχουμε καθαρά χέρια όταν τη βάζουμε και να πλένεται τακτικά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο