E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γάμος με γάντια και μαντήλια και... live streaming για τους ευπαθείς

Οι αλλαγές είναι πολλές και τα ζευγάρια ψάχνουν να βρουν τρόπο να είναι ασφαλείς αλλά και να διασκεδάσουν

Δημοσίευση 5/5/2020 | 15:38

Γάμος με γάντια και μαντήλια και... live streaming για τους ευπαθείς
Pexels

Δεξιώσεις γάμων με την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών να την καθορίζει η... μεζούρα, αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά, κυλιόμενη προσέλευση στην πίστα για χορό, με γάντια, μαντήλια και την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, αλλά και... live streaming για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες:

Αυτή θα είναι η εικόνα στα γαμήλια πάρτι στην εποχή του κορωνοϊού, όπως λένε διοργανωτές γάμων και ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται και αυτοί για την επιστροφή στη δράση.

«Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους αναζητούν τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοργανώτρια γάμων Φαίδρα Λιάκου.

«Η χοροθέτηση είναι το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι δεξιώσεις γίνονται μικρότερες, τα ζευγάρια κάνουν εκ νέου επιλογή καλεσμένων και σβήνουν από τις λίστες τους αρκετούς από αυτούς, προστατεύοντας τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», λέει η κ. Λιάκου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν «κλείσει» και την υπηρεσία live streaming ώστε να βοηθήσουν γιαγιάδες και παππούδες να μείνουν στο σπίτι αλλά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δεξίωση των αγαπημένων τους προσώπων από την οθόνη τους.

Το τοπίο όμως, αλλάζει και στο φαγητό, αφού σύμφωνα με τη διοργανώτρια γάμων, στόχος είναι η αποφυγή της επιλογής του μπουφέ.

«Προσπαθούμε να είναι το κάθε τραπέζι σε οικογενειακή δομή και όχι να το μοιράζονται άγνωστοι μεταξύ τους, ενώ το ανώτατο όριο είναι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις του ενός τραπεζιού από το άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λιάκου.

Προετοιμασία για τα νέα δεδομένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες αιθουσών δεξιώσεων. Η Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, που διαθέτει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ήδη έχουν σχεδιάσει τις δεξιώσεις στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

«Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου βρίσκεται το κτήμα μας, υπήρχαν έτσι κι αλλιώς κάμερες και δίδονταν η δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθεί το μυστήριο από οθόνες και εκτός του ναού. Αυτήν την περίοδο ωστόσο, θα γίνει πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας με δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», δηλώνει η κ. Γεωργιάδου.

Αναφέρει ακόμη ότι από τους επαγγελματίες του είδους δίνεται ένας αγώνας, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι, ενώ η απώλεια εσόδων της επιχείρησης έρχεται σε... δεύτερη μοίρα, όπως τονίζει, με την ασφάλεια να είναι σε πρώτο πλάνο.


«Επειδή οι εγκαταστάσεις μας το επιτρέπουν, θα θέσουμε σε λειτουργία τρεις πίστες αντί για μία, 12 τουαλέτες αντί για πέντε και θα εργάζεται επιπλέον προσωπικό για να συστήνει στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα», εξηγεί και προσθέτει: «Όσο για το χορό, έχουμε ως σχεδιασμό να χορεύουν με γάντια, σε ξεχωριστές πίστες το σόι της νύφης και του γαμπρού, ενώ στους συρτούς χορούς θα χρησιμοποιούνται μαντήλια, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τα χέρια και να υπάρχει απόσταση».

Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Καραμπέρης, που από το 1973 έχει διοργανώσει περισσότερες από 1.500 δεξιώσεις. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι τα ζευγάρια έχουν, σήμερα, περισσότερες απορίες από κάθε άλλη φορά.

«Ευνοούνται τα μεγάλα μαγαζιά, οι μεγάλοι χώροι και οι υπαίθριοι γάμοι. Σε όλα τα τραπέζια πλέον θα υπάρχουν απολυμαντικά. Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκες, με... χαριτωμένο τρόπο -διότι δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ευχάριστο γεγονός- και θα κάνουν συστάσεις στους "παραβάτες" που θα παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά!», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χορός, που μάλλον θα πρωταγωνιστήσει θα είναι το μοναχικό ζεϊμπέκικο, ενώ η γαμήλια τούρτα, θα είναι ίσως το μόνο που δεν θα αλλάξει, αφού οι νεόνυμφοι, με δεδομένο ότι θα μοιραστούν μία ολόκληρη ζωή, μπορούν να μοιραστούν και το ίδιο κουτάλι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Κόσμος 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%