Ποιος λαός πρέπει να τρώει 2 φορές την εβδομάδα πατάτες τηγανητές και γιατί
Δείτε γιατί
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 30/4/2020 | 00:05

Λόγω της πανδημίας και των κλείσιμων των εστιατορίων στο Βέλγιο 750.000 τόνοι πατάτας είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τις χωματερές.
Για όποιον δεν γνωρίζει η τηγανητή πατάτα στο Βέλγιο είναι το διάσημο φαγητό της, όπου οι τουρίστες έκαναν ουρά για να την δοκιμάσουν. Μετά τα μέτρα που πάρθηκαν, αλλά και την κατάρρευση του τουρισμού, οι πατάτες έμειναν αδιάθετες και η κυβέρνηση έκανε έκκληση στους κατοίκους να καταναλώνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, πατάτες για να μην καταστραφούν οι ντόπιοι παραγωγοί.
Μιλώντας στο CNBC, ο Romain Cools, υψηλόβαθμο στέλεχος της βελγικής βιομηχανίας Belgapom, ανέφερε ότι σχεδόν 750.000 τόνοι πατάτα, αρκετοί για να γεμίσουν 30.000 μεγάλα φορτηγά, πιθανότατα δεν θα διατεθούν λόγω της πανδημίας.
Τα εστιατόρια και ξενοδοχεία κατανάλωναν το 75% της παραγωγής και οι παραγωγοί πλέον δεν μπορούν να συντηρήσουν τις πατάτες, αφού κρίνεται ασύμφορη η διατήρησή τους σε ειδικά ψυγεία.
Για αυτό και τα αρμόδια υπουργεία ως ύστατη προσπάθεια κάλεσαν τους Βέλγους να καταναλώνουν πατάτες Βελγίου, για να στηριχθεί ο κλάδος.
Τέλος στο πλαστικό των εξάδων νερού και αναψυκτικών ‑ τι αλλάζει πραγματικά με τον νέο κανονισμό της ΕΕ
Το εντυπωσιακό φαινόμενο που «σάρωσε» παραλία της Γαλλίας ‑ τι κρύβεται πίσω από τον «τοίχο» νεφών
Ποιο συστατικό της Taco Bell κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ;
Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;
Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει
Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί
Τι πάθηση έχει ο άνθρωπος με τα περισσότερα δόντια στον κόσμο
Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε
Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 18.07.2026






