E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%

Aμέσως μετά την άρση του lockdown για να τονωθεί η αγορά

Δημοσίευση 28/4/2020 | 12:57

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%
Pexels

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού»

«Επί ποδός» βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει τις πύλες των καταστημάτων ύστερα από ενάμιση μήνα «καραντίνας». Τα τελευταία 24ώρα επικρατεί έντονη κινητικότητα, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των εργασιών τους στις αρχές Μαΐου.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού», προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν. Μπορεί σε κάποιες επιχειρήσεις όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα τηλέφωνα να έχουν «πάρει φωτιά» από πελάτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού, ωστόσο η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων περιμένει «δύσκολες μέρες».

Η δραστική μείωση των εισοδημάτων αναμένεται αναπόφευκτα να έχει επίπτωση στην αγοραστική συμπεριφορά κατά τους επόμενους μήνες ενώ η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον εκτιμάται πως θα κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς τους καταναλωτές. Κάποιοι εκτιμούν πως τα νοικοκυριά τον Μάιο θα σπεύσουν για αγορές, εκμεταλλευόμενα και τις προσφορές που αναμένεται να κάνουν οι έμποροι με το «καλημέρα» της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, ωστόσο στη συνέχεια και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αναμένεται μια κάμψη λόγω και της πτώσης της τουριστικής κίνησης.

Ερώτημα παραμένει πώς θα κινηθεί η αγορά τον Αύγουστο, την περίοδο των θερινών εκπτώσεων όπου αναμένονται γενναίες εκπτώσεις τιμών που θα ξεπερνούν το 40% με 50%, και ίσως φθάσουν ακόμη πιο ψηλά. Οι έμποροι όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, έχουν μεγάλη ανάγκη από έσοδα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Προβληματισμός υπάρχει και για το Φθινόπωρο, όπου δεν αποκλείεται έξαρση της πανδημίας. Το ενδεχόμενο ενός νέου «lockdown» το ερχόμενο φθινόπωρο «τρομάζει» την αγορά, καθώς θεωρεί ότι θα δώσει τη χαριστική βολή στο εμπόριο.

Μείζον ζήτημα για τον κλάδο αποτελούν τα ενοίκια. Η μείωση κατά 40% που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θεωρείται πως δεν αρκεί και πως θα χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις. Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει ήδη πρόταση για επέκταση της μείωσης κατά 40% στα ενοίκια και στους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους. Αγκάθι είναι και οι επιταγές, οι οποίες θα αρχίσουν να «σκάνε» μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 75 ημερών που δόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την κρίση του κορωνοϊού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στον Αλιμο – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 14.05.2025
Οι Αρχές εξετάζουν το περιστατικό με προσοχή, ενώ η καταγγελία της γυναίκας ερευνάται ως προς την αξιοπιστία και τις συνθήκες υπό τις οποίες φέρεται να χάθηκε το μωρό

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πληροφορικής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα 14.05.2025
Φρίκη προκαλούν τα όσα καταγγέλλει η 11χρονη μαθήτρια

Μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο λόγω... TikTok

Κόσμος 14.05.2025
Παρά τις ρομαντικές εικόνες που προβάλλονται στα social media, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και σοβαροί

Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που ξυλοκόπησε με καδρόνι την πρώην σύζυγό του ‑ Τη χτυπούσε με μανία

Ελλάδα 14.05.2025
Ο άγριος ξυλοδαρμός σταμάτησε μόνο όταν κάτοικοι άρχισαν να πετούν από τα παράθυρά τους γλάστρες και καρέκλες για να τον απομακρύνουν

Λάρισα: Το σκάνδαλο που ξεσκέπασε 28 χρόνια πριν ο ιερέας πατέρας της δολοφονημένης 52χρονης

Ελλάδα 14.05.2025
Πώς είχε απασχολήσει την δημοσιότητα πριν αρκετά χρόνια ο πατέρας της αδικοχαμένης 52χρονης που δολοφονήθηκε από τον γιο της

Πάνος Βαλαβάνης: Πέθανε ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον αρχαιότερο ελληνικό ιππόδρομο

Ελλάδα 14.05.2025
Διετέλεσε καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Πέθανε o Ρόμπερτ Μπέντον

Κόσμος 14.05.2025
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Λάρισα: Ο μητροκτόνος μαχαίρωσε την 52χρονη 23 φορές μετά θάνατον – Μετά το έγκλημα έβγαλε τα σκυλιά βόλτα

Ελλάδα 14.05.2025
«Τον είδα 50 μέτρα από το σπίτι, ηρεμότατος είχε βγάλει τα σκυλιά βόλτα, ήταν μια χαρά» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Σοκ στη δίκη του Diddy ‑ Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα

Κόσμος 14.05.2025
Στο μικροσκόπιο των ενόρκων το βίντεο με τον Diddy