E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κραουνάκης για Πρωτοψάλτη: Θα κινηθώ νομικά, αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό

Μεταξύ άλλων ο μουσικοσυνθέτης είπε ότι δεν του άρεσε που τραγουδήθηκε το τραγούδι του «μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2020 | 11:52

Κραουνάκης για Πρωτοψάλτη: Θα κινηθώ νομικά, αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης για το γεγονός ότι η κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, το περασμένο Σάββατο, έκανε στάση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης για το γεγονός ότι η κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, το περασμένο Σάββατο, πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο γνωστός καλλιτέχνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, μιλώντας στο Κόκκινο, τονίζοντας πώς έπρεπε να έχει ερωτηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η Λίνα Νικολακοπούλου - που είναι οι δημιουργοί κάποιων από τα πασίγνωστα κομμάτια που ερμήνευσε η τραγουδίστρια.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Αλκηστις Πρωτοψάλτη, είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς μια συναυλία πάνω σε ένα φορτηγό, με τίτλο «Από τον δρόμο με αγάπη», περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας, μια ιδέα που στήριξε ο δήμος Αθηναίων. Το Σάββατο το πρωί, με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια.

Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβέρνησης.

Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου.

Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά Προχτές
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

TV Σειρές 19.02.2026
Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά 17.02.2026
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision 16.02.2026
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά 16.02.2026
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas 16.02.2026
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Μουσική 15.02.2026
Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Μουσική 13.02.2026
Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη