E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Γερμανία χαλάρωσε τα μέτρα και επιδεινώθηκε η κατάσταση του κορωνοϊού

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Άνγκελα Μέρκελ για βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα

Δημοσίευση 28/4/2020 | 11:03

Η Γερμανία χαλάρωσε τα μέτρα και επιδεινώθηκε η κατάσταση του κορωνοϊού

Μία εβδομάδα μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία και τα νέα δεν είναι καλά.

Οι πρώτες ενδείξεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού εμφανίστηκαν στη χώρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει ανήσυχη για μια βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής της COVID-19 (Reproduction Rate), τον οποίο παρακολουθούν προσεκτικά οι αρχές, έφτασε ξανά στο 1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα (27.04) το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ασθενής μολύνει έναν ακόμη άνθρωπο.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι ιολόγοι μέχρι στιγμής υπογράμμιζαν πόσο σημαντικό είναι το ποσοστό αυτό να είναι κάτω από το 1. Από τα μέσα Απριλίου ο ρυθμός αυτός είχε μειωθεί σταδιακά στο 0,7, προτού αρχίσει να αυξάνεται ξανά μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Το ποσοστό θνησιμότητας της COVID-19 εξακολουθεί να αυξάνει μέρα με την ημέρα. Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ινστιτούτου, βρίσκεται στο 3,8% για τη Γερμανία, ποσοστό που παραμένει μικρότερο από αυτό που καταγράφεται σε γειτονικές της χώρες.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 156.337 κρούσματα και 5.913 θάνατοι.

Αν αυτή η αυξητική τάση επιβεβαιωθεί, ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες των γερμανικών αρχών για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, την ώρα που η κοινή γνώμη μοιάζει να ανυπομονεί.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων, που έχουν τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά την πολιτική υγείας, αναμένεται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων την Πέμπτη, προτού ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στις 6 Μαΐου.

Η άνοδος του ρυθμού αναπαραγωγής μοιάζει να επιβεβαιώνει τους φόβους της Μέρκελ, η οποία τάσσεται υπέρ μιας πιο σταδιακής χαλάρωσης και έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για την τάση που έχουν η κοινή γνώμη και αρκετοί αξιωματούχοι να αρθούν άμεσα τα μέτρα.

Ακόμη και με ρυθμό αναπαραγωγής «στο 1,1 ενδέχεται να φτάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας μας σε ό,τι αφορά τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας ως τον Οκτώβριο», προειδοποίησε πρόσφατα η Άνγκελα Μέρκελ. Με «ρυθμό 1,2 θα φτάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας τον Ιούλιο. Με ρυθμό 1,3 ήδη από τον Ιούνιο», είχε τονίσει.

Η Γερμανία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου να χαλαρώνει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως με την επαναλειτουργία κάποιων καταστημάτων, των γυμνασίων και των λυκείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής